• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bērziņa nosaukusi savas prioritātes ministres amatā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 00:32, 15.09.2023


Dažas no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres amatam nominētās Ingas Bērziņas (JV) prioritātēm būs reģionu līdzsvarotas attīstības veicināšana un Rīgas reģiona ekonomiskā potenciāla izmantošana.


Foto: LETA

Bērziņa pauda, ka, lemjot par atbalstu reģionu attīstībai, ir jāsaprot katra reģiona stiprās un vājās puses, jānosaka katra novada indekss, kas ļautu mērķtiecīgāk izmantot dažādu fondu finanšu atbalstu.

Ja pašlaik novada profila vērtēšanā tiek izmantoti galvenokārt finanšu un demogrāfiskie rādītāji, tad viņa centīsies panākt, lai novadu vajadzības un iespējas tiek vērtētas daudz plašāk, piemēram, tiktu veikts novada uzņēmējdarbības atbalsta vērtējums, cik ļoti pašvaldība strādā un grib veicināt uzņēmējdarbību. Turklāt runājot ne tikai par skaitlisku darba vietu radīšanu, bet darbavietu radīšanu nozarēs ar augstu pievienoto vērtību.

Tas palīdzētu novadiem saprast to akūtākās vajadzības un noteikt attīstības virzienus.

Kā vēl vienu no prioritātēm Bērziņa minēja Rīgas ekonomiskā potenciāla izmantošanu, veicinot Rīgas un Pierīgas sadarbību visdažādākajās jomās, piemēram, sabiedriskā transporta nodrošināšanā.

Politiķe norādīja, ka Rīga ir ne tikai Latvijas galvaspilsēta, bet arī ekonomiskais centrs un tā potenciāls jāizmanto.

Bērziņa atzina, ka viņa varētu atbalstīt pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda principu pārskatīšanu, taču tas esot jādara kopā ar Finanšu ministriju un ņemot vērā iespējamās nodokļu izmaiņas.

Ministra amata pretendente norādīja, ka daudz darāmā ir palicis arī saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, kur iekavēti darbi Satversmes tiesas spriedumu izpildē. Tie esot darbi, kas ir obligāti jāpabeidz.

Savukārt, runājot par uzsākto Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča atlaišanas procedūru, viņa bija lakoniska, norādot, ka vispirms ir pilnībā jāiepazīstas ar dokumentiem un jāsagaida atbilde no Rēzeknes mēra.

"Es šo procesu turpināšu, bet iepriekš iepazīšos ar dokumentiem un Rēzeknes atbildi," teica Bērziņa.

Kā ziņots, piektdien Saeimā plānots balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu. No parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai" (JV), pieci - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trīs - "Progresīvajiem".

Plānots, ka par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri kļūs kādreizējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Inga Bērziņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.