• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bukmeikeri ar 80% varbūtību prognozē, kas būs jaunais Rīgas mērs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:05, 06.07.2023


Vien retajam, kurš seko plašsaziņas līdzekļos cirkulējošajām ziņām, būs paslīdējis garām fakts, ka Rīgas domē valdošajai koalīcijai ir radušās nopietnas domstarpības par to, kā būtu jānotiek Latvijas galvaspilsētas pārvaldībai, vienlaikus pieņemoties asumā partiju savstarpējām cīņām par politisko ietekmi. Tas rezultējās faktā, ka no Rīgas mēra amata atkāpās līdzšinējais mērs Mārtiņš Staķis (“Progresīvie/Par” frakcijas deputāts).


Ilustratīvs foto.

Tādējādi par Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju kļuvis Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”). Tam gan nebija nepieciešams deputātu balsojums, jo likumdošana paredz, ka šādās situācijās par vietas izpildītāju uz laiku var vienoties mēra vietnieki. Tā kā Rīgā tādu kopā ir trīs, neskaitot Ķirsi, šajā amatā ir arī Linda Ozola (“Kods Rīgai”) un Edvards Ratnieks (“NA/LRA”), tad, tiem savstarpēji vienojoties, tika pieņemts lēmums par Ķirša iecelšanu.

Neskatoties uz to, ka šāds visu domes deputātu balsojums dotu pilnu ainu potenciālajām jauna mēra vēlēšanām domē, “OlyBet” bukmeikeru ieskatā kā galvenais favorīts uz Staķa vieta ieņemšanu tiek minēts Vilnis Ķirsis.

Iespējamība, ka viņš kļūs par jauno domes priekšsēdētāju novērtēta ar 80% jeb koeficientu 1,15. Otrajā vietā prognozēs šobrīd ir Edvards Ratnieks ar 14% jeb koeficientu 6,50. Tikmēr atlikušie divi potenciālie kandidāti - Linda Ozola un Olafs Pulks (“Jaunā Vienotība”) - prognozēs tiek minēti kā mazāk ticami kandidāti - ar koeficientu 30,00.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.