• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apstiprināts Latvijas Zinātnes padomes maksas pakalpojumu cenrādis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 02:51, 24.06.2023


Ministru kabinets apstiprinājis Latvijas Zinātnes padomes (LZP) maksas pakalpojumu cenrādi. Tas izveidots ar mērķi, lai noteiktu LZP sniegto maksas pakalpojumu cenu zinātniskās ekspertīzes veikšanai publiskā un privātā sektora vajadzībām.



Saskaņā ar cenrādi vienas ekspertīzes atzinuma maksa ir no 235 euro līdz 1090 euro, cena atkarīga no projekta apjoma un tā kopējās summas. Zinātniskās ekspertīzes apmaksa tiks veikta tajās programmās un projektos, kurus neadministrē LZP.

Tātad maksa no personas par zinātniskās ekspertīzes pakalpojuma sniegšanu netiks pieprasīta, ja finansējums zinātniskās ekspertīzes veikšanai ir paredzēts LZP saskaņā ar gadskārtējā valsts budžeta likumu vai finansējums zinātniskās ekspertīzes veikšanai ir paredzēts saskaņā ar starptautiskās sadarbības vai Eiropas Savienības fondu programmām un projektiem.

LZP ieskatā šādi tiks veicināti ekspertīzē balstīti lēmumi, kas nepieciešami gan biznesa attīstībai, jauniem darījumiem un inovāciju ieviešanai.

Atgādinām, ka viena no LZP funkcijām ir nodrošināt zinātniskās ekspertīzes publiskā un privātā sektora vajadzībām. LZP atbilstoši konkrētā pētījumu projekta mērķim un tematikai piesaista attiecīgās jomas ekspertus. Līdz šim LZP ir nodrošinājusi zinātnisko ekspertīzi tās pārziņā esošo pētniecības programmu projektiem, tai skaitā:

• pēcdoktorantūras programmas projektiem,

• fundamentālo un lietišķo pētījumu projektiem,

• valsts pētījumu programmu projektiem,

• Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas "Pētniecība un izglītība" aktivitātes "Baltijas pētniecības programma" projektiem,

• divpusējās un trīspusējās starptautiskās sadarbības projektiem.

Piemēram, pērn 2022.gadā LZP organizēja zinātnisko ekspertīzi 900 pētījumu projektiem, piesaistot vairāk nekā 1700 ekspertu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.