• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavā atklāts jauns pašvaldības bērnudārzs 160 bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:12, 15.04.2023


Jelgavā Brīvības bulvārī 31A atklāta jauna pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde - "Alnītis". Jaunajā bērnudārzā astoņās grupās mācīsies 160 mazie jelgavnieki. Šis ir 12. Jelgavas pašvaldības bērnudārzs.



Pasākumā piedalījās "Alnīša" audzēkņi un viņu vecāki, iestādes pedagogi un tehniskie darbinieki, Jelgavas pilsētas un Izglītības pārvaldes vadība, projekta autori, būvnieki, kā arī pilsētas simbols Alnītis. Atsaucoties iestādes aicinājumam, ģimenes, kuru bērni uzsāks mācības "Alnītī", atklāšanas pasākumā ieradās, līdzi ņemot atraitnītes stādu, kuru nākamnedēļ bērni kopā ar skolotājām iestādīs puķu kasēs iestādes teritorijā. Savukārt Jelgavas pašvaldība katrai grupiņai dāvināja mīksto rotaļlietu pilsētas simbolu Alnīti.

"Šodien Jelgavā ir svētki! Esam ieguvuši jaunu un mūsdienīgu bērnudārzu. Paldies visiem iesaistītajiem, kuri, neskatoties uz dažādām grūtībām, piedalījās šī projekta realizācijā. Varam būt patiesi lepni par to, ka Jelgavā darbu sāk jauna pirmsskolas izglītības iestāde, dodot iespēju vēl 160 mazajiem jelgavniekiem apmeklēt bērnudārzu. Mazie jelgavnieki, audziet gudri, zinoši, drosmīgi un radoši," klātesošos uzrunāja Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, iestādes vadītājai un pedagogu komandai vēlot, lai kolektīvam pietiek spēka izaudzināt radošus bērnus, lai ir gandarījums par paveikto un lai jaunā paaudze būtu prasīga un zinātkāra.

Jaunajā iestādē izveidotas astoņas grupas. Sasaistot bērnudārza un grupu nosaukumus ar mežu, kā spēka un izturības simbols grupām izvēlēti koku nosaukumi - "Alnītī" ir "Kastaņu", "Lazdu", "Kļavu", "Bērzu", "Vītolu", "Ozolu", "Priežu" un "Liepu" grupa. No nākamās nedēļas darbu sāks sešas grupas, kurās uzņemti 120 bērni vecumā no pusotra līdz četriem gadiem, un paralēli turpināsies vēl divu grupu komplektācija. Šobrīd "Alnītī" strādā 14 pedagogi un 15 tehniskie darbinieki. Komandā vēl tiek gaidīti skolotāji, logopēds un mūzikas skolotājs. Interesentiem lūgums sazināties pa e-pastu anna.sloka@izglitiba.jelgava.lv.

Jāpiebilst, ka būvdarbi Brīvības bulvārī 31A ilga vairāk nekā divus gadus un ir radīta mūsdienīga un moderna vide. Jaunā bērnudārza kopējā platība ir 2019 kvadrātmetri, ēkai ir divi korpusi un trīs stāvi. Pirmajā un otrajā stāvā izveidotas astoņas grupiņas, katrai sava garderobe, sanitārais mezgls un virtuve, kurā notiks ēdiena izdale un tiks mazgāti trauki, ēkas pirmajā stāvā atrodas galvenā virtuve, kur tiks gatavotas maltītes, koplietošanas telpa, kurā cilvēku plūsmu koordinēs dežurants, otrajā stāvā ierīkota arī sporta zāle un telpa mūzikas nodarbībām, bet ēkas trešajā stāvā jeb mansardā atrodas administrācijas kabineti, mākslas telpa, metodiskais kabinets ar interaktīvo tāfeli, nelielu bibliotēku un speciālu vietu ar pakāpieniem, ko iestādes audzēkņi varēs izmantot, lai skatītos mācību filmas, kā arī plaša mācību telpa. Mansardā atrodas arī speciālistu - logopēda, medmāsas, speciālā pedagoga un psihologa - kabinets. Tāpat ir labiekārtota iestādes āra teritorija. Ieviešot atvērto laukumu principu, katrai grupai nebūs konkrēts rotaļu laukums, taču teritorija sadalīta astoņās aktivitāšu zonās, kuras rotaļām un mācību procesam, pedagogiem savstarpēji vienojoties un plānojot darbu, varēs izmantot visi.

Īstenojot projektu "Ēkas pārbūve par pirmsskolas izglītības iestādi Brīvības bulvārī 31A, Jelgavā", būvdarbus konkursa kārtībā veica SIA "Selva būve" par 3 026 100,94 eiro, būvuzraudzību nodrošināja SIA "Latvijas būvuzraugs" par 24 706,72 eiro, bet būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību - SIA "Būvdizains" par 33 880 eiro.

Jāpiebilst, ka jaunā bērnudārza nosaukumu izvēlējās jelgavnieki. Jelgavas mājaslapā par jaunās izglītības iestādes Brīvības bulvārī 31A nosaukumu visbiežāk - 774 reizes - iedzīvotāji bija nobalsojuši par variantu "Alnītis".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.