• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi Ukrainai saziedojuši 38 miljonus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 23:07, 23.02.2023


Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi Ukrainas atbalstam ir saziedojuši 38 miljonus eiro, informēja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.


Ilustratīvs foto.

Pēc viņas paustā, šos ziedojumus veido naudas un tehnikas ziedojumi, lai sniegtu reālu un nepieciešamu palīdzību Ukrainas cīņā pret Krievijas iebrukumu.

Palīdzības sniegšanā iesaistījušās 90 Latvijas biedrību un nodibinājumu. Lielākās palīdzības sniedzējas ir bijušas astoņas nevalstiskās organizācijas - labdarības organizācija "Ziedot.lv" - 19,7 miljoni eiro, fonds "Uzņēmēji mieram" - 5,5 miljoni eiro, biedrība "Tavi draugi" - pieci miljoni, Tvitterkonvojs/ biedrība "Agendum" - četri miljoni eiro, biedrība "TEV" - četri miljoni eiro, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "VICHE" - viens miljons eiro, Latvijas Samariešu apvienība - 850 tūkstoši eiro un biedrība "Viegli palīdzēt" - 790 tūkstoši eiro.

Vislielākais palīdzības apjoms ir novirzīts Ukrainas aizstāvju atbalstam. Aizsardzības mērķim izlietots 21 miljons eiro. Uz Ukrainu nosūtītas vairāk nekā 1200 automašīnās 52 tūkstoši kvadrātmetru maskēšanās tīklu, 120 tūkstoši dronu 3D astītes, 15 000 medījumu konservi, 200 000 ierakumu sveču, piecas tonnas adītu zeķu. Tāpat tika iegādātas 6000 lodes, 82 kvadricikli, 325 ģeneratori, rācijas, droni, dronu ķērāji, 500 tonnas dīzeļdegviela, augstas precizitātes snaiperu ieroči, militārās aptieciņas, žņaugi, militārās ziemas formas, apavi, bruņuvestes, bruņucepures, nakts redzamības brilles, termokameras, plītiņas, "Starlink" stacijas, satelīta telefoni, portatīvie datori, armijas pārtika, degvielas autocisternas, smagās automašīnas, traktori un militārie skūteri.

Humānai palīdzībai un medicīniskās palīdzības sniegšanai Ukrainā ir izlietoti 14,6 miljoni eiro no ziedojumiem. Uz Ukrainu ir nosūtītas 614 humānās palīdzības kravas, kurās iekrautas tūkstošiem tonnu pārtikas un higiēnas preces, bērnu pārtika un autiņbiksītes, medikamenti, pārsienamie materiāli, aparatūra un gultas slimnīcām, 100 tonnas siltās drēbes, mikro ģenerācijas stacijas, akumulatori un uzlādes stacijas, siltā gaisa pūtēji, kopā teju 500 vienības, LED spuldzes un baterijas, dzīvnieku barība.

Kara bēgļu no Ukrainas atbalstam sabiedrība ir saziedojusi 2,4 miljonus eiro, lai sniegtu sociālo, medicīnas, pārtikas, medicīnisko un psihoemocionālo atbalstu. Izveidota labdarības noliktavu "palidzibaskarte.lv", izdota bilingvāla latviešu - ukraiņu ābece, atvērtas zupas virtuves, dienas centri, rīkotas vasaras nometnes un ekskursijas, mācīta latviešu valoda, rīkoti kultūras un sporta pasākumi.

Lielākais ziedojumu apjoms saņemts ar bankas paskaitījumiem. Tam seko preču un pakalpojumu ziedojumi, zvani uz labdarības tālruņiem un skaidra nauda ziedojumu kastītēs. Ukrainas atbalstam katru nedēļas nogali notikuši labdarības koncerti, uzvestas teātra izrādes un rīkoti dažādi kultūras pasākumi.

Gada laikā labdarības portālā "Ziedot.lv" bija aktīvas 26 labdarības iniciatīvas, kam līdzcilvēki un uzņēmumi varēja ziedot Ukrainas atbalstam. Lielākais ziedojums "Ziedot.lv" ir bijis viens miljons eiro no SIA "Gaujas Koks", vienu miljonu ASV dolāru bēgļu atbalstam ziedojusi Taivānas republika. Dāsni ziedotāji ir bijuši tautieši ārzemēs un diasporas organizācijas.

Kopā "Ziedot.lv" vietnē ziedojuši 331 336 iedzīvotāji, 2068 uzņēmumi un 15 pašvaldības.

Atbalsts Ukrainai turpinās, portālā "Ziedot.lv" ir 16 dažādas iniciatīvas Ukrainas atbalstam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbildību par skolēnu vājajām zināšanām aicina prasīt no izglītības iestādēm

Par skolēna zināšanām atbildība jāuzņemas skolai, jo tā visātrāk var pamanīt izmaiņas skolēna sniegumā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Zane Oliņa un Pāvels Pestovs, kuri iepriekš bija atbildīgi par projekta "Skola2030" mācību satura izstrādi un ieviešanu.

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Lasiet arī

Ekonomika Bitcoin kurss pārsniedz 72 000 dolāru

Kriptovalūtas "Bitcoin" kurss pirmdien atkal uzstādījis jaunu rekordu, pirmo reizi pārsniedzot 72 000 ASV dolāru robežu.

Ekonomika Vienojas pārdalīt 663 miljonus eiro no ES fondiem

Eiropas Savienības (ES) fondu tematiskās komiteja atbalstījusi rosināto finanšu investīciju pārdali 662,8 miljonu eiro apmērā, saglabājot katras ministrijas kopējā investīciju portfeļa apjomu, tādējādi novēršot iepriekš izskanējušos fondu finansējuma riskus, informē Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Sabiedrība Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri finansiāli atbalsta tuviniekus

Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri sniedz finansiālu palīdzību ģimenes locekļiem, draugiem vai paziņām, taču salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaudzis to cilvēku īpatsvars, kuri vairs nevar sniegt atbalstu līdzšinējā apmērā, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz 2023. un 2024.gada janvārī veiktajām Baltijas iedzīvotāju aptaujām.

Ekonomika Vidējā bruto darba alga pērn Latvijā pieaugusi par 11,9%

Latvijā pagājušajā gadā vidējā bruto darba samaksa jeb darba samaksa pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu bija 1537 eiro, kas ir par 11,9% jeb 164 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.