• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Rīgas ūdens" apsver iespēju emitēt obligācijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:45, 08.02.2023


Pašvaldības SIA “Rīgas ūdens” apsver iespēju kapitāla tirgū emitēt uzņēmuma obligācijas, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Izaugsmei patīk uzņēmīgie" sacīja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš.


Foto: LETA

Pērn uzņēmums savas iespējas iziet kapitāla tirgū izvērtējis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Vērtspapīru smilškastē, saņemot labu novērtējumu. Pašvaldības kapitālsabiedrība vērtspapīru tirgū varētu iesaistīties, izdodot obligācijas, kas pavērtu iespējas aizņemties līdzekļus apjomīgāku projektu realizācijai.

Krūmiņš sacīja, ka pagaidām lēmums emitēt obligācijas vēl nav pieņemts, lai gan uzņēmums tam ir gatavs. Turpinās diskusijas un konsultācijas ar bankām, juristiem, investīciju fondiem par to, kā to labāk izdarīt.

Vienlaikus Krūmiņš sacīja, ka, visticamāk, "Rīgas ūdens" obligācijas varētu emitēt vairākas reizes, tāpēc šīs emisijas varētu būt gan slēgtās emisijas investīciju fondiem, gan arī publiskais piedāvājums plašam investoru lokam.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.

Sabiedrība Piektdien uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs

Piektdien Latvijā būs mazāk mākoņu un nokrišņu nekā ceturtdien, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Alkohola patēriņš Latvijā ir pielīdzināms epidēmijai

Būtiski ir pieaudzis pirmreizēji ambulatori un stacionārā ārstēto bērnu skaits ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem alkohola lietošanas dēļ.

Sabiedrība Rīgā ar plašu programmu svinēs Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu

Rīgā ar plašu programmu svinēs Latvijas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Vēsākais ūdens peldvietās ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un Jūrmalā

Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās sestdienas rītā ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un arī Jūrmalā, bet augstākā - ezeros un upēs Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Veselība Miris ūdens jeb Ūdens filtri ir bizness, nevis nepieciešamība

Lai arī regulāri tiek atgādināts, ka par dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā nav jāraizējas, cilvēki dažādu specifisku piejaukumu un garšu dēļ vēl joprojām lieto filtrus ūdens attīrīšanai vai lieto to dzeramo ūdeni, kas pildīts plastmasas pudelēs.

Sabiedrība Nākamnedēļ nebūs siltā ūdens Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā un Torņkalnā

Nākamnedēļ hidrauliskās pārbaudes laikā nebūs siltā ūdens, Vecmīlgrāvja, Ziepniekkalna un Torņkalna apkaimēs, informēja uzņēmumā "Rīgas siltums"

Sabiedrība Sākumā iznīcina, tagad aicina ierīkot publiskas ūdens ņemšanas vietas

Zemkopības ministrija (ZM) nosūtījusi Pašvaldību savienībai vēstuli ar aicinājumu pašvaldībām ierīkot noteiktas publiskas ūdens ņemšanas vietas, lai lauksaimnieki varētu iegūt nepieciešamo ūdeni dārzu laistīšanai un lauksaimniecības dzīvnieku dzirdināšanai, informēja Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. ZM uz problēmu skatās ļoti šauri.. Atzīmēsim, ka arī pilsētās publiskas ūdens ņemšanas vietas, kas kādsreiz bija pieejamas, bet nu ja visas iznīcinātas, noderētu izslāpušiem cilvēkiem!...