• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Režisors aicina Latvijas varasiestādes šogad svētkos atteikties no uguņošanas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:50, 18.12.2022


Daudziem Latvijā esošajiem bēgļiem Ukrainā piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas, tādēļ režisors Intars Rešetins aicina Latvijas varasiestādes šogad svētkos atteikties no uguņošanas, vēsta sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv".


Foto: LETA

Rešetina vērtējumā, salūta radītais troksnis var radīt nevajadzīgu paniku ukraiņu bēgļos. Viņa ģimene savās mājās uzņēmusi krievu tautības bēgļu ģimeni no Ukrainas - vecmammu ar mazbērniem. Jau pirmajā dienā viņi piedzīvojuši situāciju, kad plīstošas krūzītes troksnis vienā no bērniem izraisīja panikas lēkmi.

Labdarības maratona "Dod pieci!" stikla studijas dīdžejs Artūrs Vilcāns, kurš pats ir ukraiņu bēglis, atzina, ka arī viņam pirmajā laikā bijis bail no skaļiem trokšņiem un lieliem cilvēku pūļiem, tāpēc viņš atbalsta atteikšanos no salūtiem.

Vilcāns norādīja, ka bez uguņošanas var iztikt, kamēr ir karš. Tie bēgļi, kuri Latvijā ieradās kara sākumā, jau varētu būt nedaudz atlabuši no emocionālajām traumām, taču tiem, kuri karadarbības zonā pavadījuši ilgāku laiku un Latvijā ieradušies nesen, būs nepieciešams ilgāks laiks, lai atgūtos.

Kā vēstīts, Latvijā šobrīd atrodas vairāk nekā 35 000 ukraiņu bēgļu. Pēc Iekšlietu ministrijas aplēsēm aptuveni 31% no viņiem ir bērni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Lasiet arī

Sabiedrība Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus, informē Kultūras ministrija.

Pasaule Armēnijā ieradušies jau 42 500 Kalnu Karabahas bēgļu

Kopš Azerbaidžānas 19.septembra zibensofensīvas no Kalnu Karabahas Armēnijā ieradušies 42 500 bēgļu jeb aptuveni trešā daļa Kalnu Karabahas iedzīvotāju, trešdien pavēstīja Armēnijas varasiestādes.

Pasaule Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi

Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi, otrdien paziņojusi Armēnijas valdība.

Pasaule Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.