• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kopš kara sākuma Ukrainas iedzīvotāju skaits sarucis par desmit miljoniem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:41, 22.10.2024


Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma 2022.gada februārī Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā desmit miljoniem, liecina ANO dati.


Foto: UNIAN

ANO Iedzīvotāju fonds (UNFPA) norādīja, ka Ukrainā nav veikta tautas skaitīšana, bet acīmredzami novērojams dramatisks iedzīvotāju skaita samazinājums.

"Kopš kara sākuma Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā desmit miljoniem," žurnālistiem Ženēvā sacīja UNFPA direktore Austrumeiropā un Vidusāzijā Florence Bauere. Viņa uzsvēra, ka šis samazinājums ir vērojams kopš kara sākuma un to izraisījis vairāku faktoru kopums.

Jau pirms kara Ukrainā bija viens no zemākajiem dzimstības rādītājiem Eiropā, un, tāpat kā daudzās Austrumeiropas valstīs, arī Ukrainā bija vērojama iedzīvotāju skaita samazināšanās, jo jaunieši devās prom, meklējot plašākas iespējas, norādīja Bauere.

Taču kopš kara sākuma aptuveni 6,7 miljoni cilvēku pametuši valsti un devušies bēgļu gaitās, bet dzimstības līmenis samazinājies līdz aptuveni vienam bērnam uz sievieti, sacīja UNFPA reģiona direktore.

"Tas ir viens no zemākajiem rādītājiem pasaulē," viņa sacīja. Turklāt Ukrainā ir "vairāki desmiti tūkstoši (kara) upuru, kas, protams, papildina šo vienādojumu," viņa piebilda.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Itālija pieņem dekrētu, lai pārvarētu šķēršļus migrantu sūtīšanai uz Albāniju

Itālijas valdība pirmdien pieņēma jaunu dekrētu, kura mērķis ir pārvarēt tiesu liktos šķēršļus nelegālo imigrantu sūtīšanai uz Albāniju.

Pasaule Otrdien daudzviet gaidāms lietus

Otrdien daudzviet Latvijā, sākot ar Kurzemi, gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Jūlija Navaļnaja gatava kandidēt prezidenta vēlēšanās Krievijā

Krievijas cietumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnaja atraitne Jūlija intervijā "BBC News" pavēstījusi, ka ir gatava kandidēt uz prezidenta amatu, ja atgriezīsies Krievijā.

Pasaule Grieķija atteikusies piedalīties NATO patrulēšanas misijā Baltijas valstīs

Grieķija ir noraidījusi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicinājumu piedalīties NATO patrulēšanas misijā Baltijas valstu gaisa telpā, lēmumu pamatojot ar pašreizējām saistībām Balkānos, vēsta laikraksts "Postimees".

Lasiet arī

Pasaule ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Pasaule Eiropā patvēruma meklētāju skaits pērn bijis lielākais septiņos gados

Eiropā patvēruma meklētāju skaits pērn bijis lielākais pēdējos septiņos gados, pārsniedzot 1,1 miljonu cilvēku, trešdien paziņojusi Eiropas Savienība (ES).

Sabiedrība SIF: Latvija turpina aktīvi palīdzēt Ukrainas pilsoņiem mūsu valstī (+VIDEO)

Līdz 2023.gada nogalei izsniegtas 234 572 pārtikas un pamata materiālā atbalsta pakas.