Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks

Sabiedrība
LETA 08:14, 12.12.2022 0

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

 
Foto: LETA

Ar grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēts, ka turpmāk vientuļie pensionāri un personas ar I un II grupas invaliditāti vienu reizi gadā varēs saņemt 20 eiro pabalstu. Pabalstu piešķirs bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas, to varēs saņemt skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu.

Pašvaldība plāno, ka pabalsta piešķiršanas apjoms varētu būt aptuveni 25 000 eiro gadā, ņemot vērā mērķgrupas personu skaitu, kas noteikumu pieņemšanas brīdī ir 1250 personas.

Šie paši saistošie noteikumi paredz, ka pašvaldības materiālais atbalsts piešķirams kā 50% atlaide no maksas par pusdienām pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam vai bērniem; 50% atlaide no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam vai bērniem; bērna piedzimšanas pabalsts; pabalsts pensionāram - jubilāram; pabalsts politiski represētai personai; pabalsts bērnam ar invaliditāti; pabalsts personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu; pabalsts mācību līdzekļu iegādei daudzbērnu ģimenes skolēnam; apbedīšanas pabalsts personas apbedīšanai; atbalsts pacientu iemaksu segšanai; kā arī pabalsts no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā strauji aug mājokļa pabalsta saņēmēju skaits

Ņemot vērā komunālo izdevumu straujo pieaugumu, oktobrī Rīgā mājokļa pabalsta saņēmēju skaits audzis par 1227 personām, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Tiesībsargs aicina valdību pārskatīt valsts sociālos pabalstus

Tiesībsargs Juris Jansons aicina valdību rīkoties atbilstoši pašas noteiktajiem kritērijiem un pārskatīt valsts sociālos pabalstus, aģentūrai LETA pavēstīja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lākutis.

Sabiedrība Pēc vēlēšanām Saeima varētu lemt par vēl lielāku atbalstu iedzīvotājiem

Par vēl lielāku atbalstu iedzīvotājiem, nekā līdz šim pieņemto apjomu, varētu lemt pēc tam, kad par oktobri kā pirmo iespējamo apkures mēnesi tiks saņemti rēķini novembrī, aģentūrai LETA pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.