• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā pieaudzis pieprasījums pēc mājokļa pabalsta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:31, 15.11.2023


Sākoties apkures sezonai, Liepājā pieaudzis pieprasījums pēc mājokļa pabalsta.


Foto: LETA

Pašlaik Liepājas Sociālajā dienestā rindā uz dokumentu kārtošanu mājokļa pabalstam novembrī jau pieteikušās vairāk nekā 226 mājsaimniecības, decembrī - 51 mājsaimniecība. Katru dienu nāk klāt 10 -15 pieteikumi, informē Jākobsone.

Jau pagājušajā apkures sezonā, paaugstinoties energoresursu cenām, Liepājā ievērojami pieauga pašvaldības finansiālais atbalsts iedzīvotājiem. Pērn mājokļa pabalstu saņēma 2142 mājsaimniecības jeb 20 508 personas par kopējo summu 770 039 eiro.

Šogad 1.novembrī, kad liela daļa iedzīvotāju vēl nebija saņēmuši apkures rēķinus, mājokļa pabalstu bija saņēmušas 2110 mājsaimniecības jeb 19 879 personas, par kopējo summu vairāk nekā 1,1 miljoni eiro.

Mājokļa pabalstu aprēķina kā starpību starp garantētā minimālā ienākuma (GMI) sliekšņu summu, kas reizināta ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto koeficientu konkrētai mājsaimniecību grupai, faktiskajiem izdevumiem un mājsaimniecības kopējiem ienākumiem mēnesī. Pabalsta apjoms apkures sezonā uz vienu mājsaimniecību var būt plašā amplitūdā - sākot no dažiem eiro un beidzot ar vairākiem simtiem eiro.

Lai saprastu, vai konkrētai mājsaimniecībai pienākas mājokļa pabalsts, Sociālais dienests aicina iedzīvotājus vispirms vērsties telefoniski vai klātienē pie dienesta speciālistiem, kuri arī izskaidros, kādi dokumenti nepieciešami, ja mājsaimniecība kvalificēsies šim pabalstam.

Pabalstu var pieprasīt mājsaimniecība, kura dzīvo savā īpašumā vai īrētā mājoklī un tur deklarējusi savu dzīvesvietu. Mājokļa pabalsta aprēķinā ņem vērā izdevumus par īri, apsaimniekošanu, apkuri, tajā skaitā kurināmā iegādei, auksto un karsto ūdeni, elektroenerģiju, dabasgāzi, kanalizāciju vai asenizāciju, sadzīves atkritumiem, telekomunikāciju pakalpojumiem un internetu, ūdens skaitītāju uzstādīšanu un verifikāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Sabiedrība Rīgā strauji aug mājokļa pabalsta saņēmēju skaits

Ņemot vērā komunālo izdevumu straujo pieaugumu, oktobrī Rīgā mājokļa pabalsta saņēmēju skaits audzis par 1227 personām, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Tiesībsargs aicina valdību pārskatīt valsts sociālos pabalstus

Tiesībsargs Juris Jansons aicina valdību rīkoties atbilstoši pašas noteiktajiem kritērijiem un pārskatīt valsts sociālos pabalstus, aģentūrai LETA pavēstīja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lākutis.

Sabiedrība Pēc vēlēšanām Saeima varētu lemt par vēl lielāku atbalstu iedzīvotājiem

Par vēl lielāku atbalstu iedzīvotājiem, nekā līdz šim pieņemto apjomu, varētu lemt pēc tam, kad par oktobri kā pirmo iespējamo apkures mēnesi tiks saņemti rēķini novembrī, aģentūrai LETA pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.