Vāc ziedojumus Okupācijas pieminekļa nojaukšanai - portālā ziedot.lv

Sabiedrība
LETA 09:49, 12.05.2022 0

Portālā "Ziedot.lv" sākta naudas vākšana Pārdaugavā esošā "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai, un šim mērķim jau saziedoti savākti vairāk nekā 3600 eiro, liecina informācija portālā.

 
Foto: LETA

Piesakot mērķi, kam nepieciešami ziedojumi, portālā norādīts, ka simboliem ir nozīme. Piemineklis Uzvaras laukumā ir simbols, kas pamatnācijai atgādina par represijām, zaudētām dzīvēm un valsts okupāciju, norādīts ziedojumu vākšanas pieteikumā.

"Mēs nedrīkstam noskatīties uz agresiju, mēs nevaram to pieļaut savās mājās, Latvijas galvaspilsētā. Laikā, kad Ukraina cīnās par savas valsts neatkarību un atvaira brutālu Krievijas iebrukumu, nekādas provokācijas un naida kurināšana Latvijā nav pieņemama," norādīts aprakstā.

Portālā akcentēts, ka Latvijas tauta gadu desmitiem bijusi apspiesta. Laikā, kad tiek mēģināts uzbrukt tautu pašnoteikšanās tiesībām, vērtībām ir vislielākā nozīme. Senču pārdzīvotais smagajos okupācijas gados un vecāku atgūtā neatkarība nav aizmirsta, tā tiek godāta un cienīta, rakstīts pieteikumā.

"Latvijas tautai rūp brīva un demokrātiska valsts, tādēļ "Okupācijas piemineklim" nav vietas Latvijā. Tas ir simbols okupācijai, pie kura pulcējas kara un vardarbības sludinātāji, un viņu okupāciju slavinošie saukļi un simboli aptraipa mūsu tautas vēsturi, cieņu un vērtības," norādīts aprakstā.

Iedzīvotāji ir aicināti ziedot "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai. Tiek solīts, ka saziedotie līdzekļi tiks izlietoti būvgružu izvešanai.

Portālā norādīts, ka iniciatīvas patrons ir "4.maija deklarācijas klubs", kurš iestājas par "okupācijas staba" nojaukšanu.

LETA jau rakstīja, ka pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos

Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos, bet rietumos diena būs mākoņaina, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Atbalsta 10,7 miljonu eiro valsts līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Sabiedrība Siguldas novada Pašvaldības policija iesaistās bērnu izglītošanā (+VIDEO)

Viens no preventīvajiem pasākumiem ir piedalīšanās Drošības dienās.

Ekonomika No Bolderājas uz Siguldu var doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.