• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dzīvnieku patversmē "Ulubele" atrodas 40 suņu no Ukrainas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:51, 16.03.2022


Dzīvnieku patversmē "Ulubele" kopš 9.marta atrodas 40 no divām patversmēm Ukrainā atvestu suņu, aģentūrai LETA sacīja patversmes pārstāve Diāna Elekse. Tostarp no uzņemtajiem dzīvniekiem 25 ir kucēni, bet pārējie 15 - pieauguši suņi.


Foto: LETA

Elekse skaidroja, ka pašlaik dzīvnieku vispārējais veselības stāvoklis ir apmierinošs, taču atvesto dzīvnieku vidū ir arī suņi invalīdi, piemēram, dzīvnieki ar redzes vai kustību traucējumiem.

Pašlaik no Ukrainas ievestie suņi atrodas atsevišķās telpās, nošķirti no pārējiem "Ulubele" dzīvniekiem, jo viņiem jāievēro karantīna.

"Mēs, protams, apzināmies un saprotam, ka ir jāievēro karantīna," uzsvēra Elekse. Vienlaikus viņa norādīja, ka Ukrainas bezīpašnieku dzīvniekiem pašlaik karantīnas termiņš noteikts nesamērīgi garš - ja vietējiem dzīvniekiem pēc trakumsērgas vakcinācijas karantīnā jāpavada 21 diena, tad Ukrainas dzīvniekiem tās ir 72 dienas. Karantīnas ilgumu noteicis Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), kas patversmē ieradies pirmdien, 14.martā.

Vaicāta par dzīvnieku nonākšanu patversmē, Elekse stāstīja, ka vairākas dzīvnieku organizācijas iepriekš labdarības akcijā saziedoja barību un medikamentus Ukrainas patversmē mītošajiem dzīvniekiem, ko četri brīvprātīgie apņēmās nogādāt Ukrainā. Sākotnēji sūtījums tika nogādāts līdz Polijas robežai, taču, ņemot vērā, ka bezīpašnieku dzīvnieki pašlaik nav prioritāte un Polijā ielaisti netiek, brīvprātīgie nolēma kravu nogādāt pašās patversmēs. Dodoties atpakaļ uz Latviju, brīvprātīgie mašīnās uzņēmuši 40 suņu.

Taujāta par pieejamo atbalstu ievesto dzīvnieku aprūpei, Elekse sacīja, ka pašlaik atbalsta nav.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ievestajiem dzīvniekiem būtu nepieciešami tādi paši nosacījumi kā tiem dzīvniekiem, kas Latvijas teritorijā no Ukrainas ieradušies ar saimniekiem, tas ir, bezmaksas vakcinācija un čipošana.

Tāpat patversmes pārstāve norādīja, ka nepieciešams vairot sabiedrības un PVD izpratni par pašreizējo situāciju un samazināt nesamērīgo karantīnas laiku, lai dzīvnieki varētu tikt adoptēti un patversme netiktu pārslogota.

Elekse pauda, lai arī pašlaik iedzīvotāji ir izrādījuši interesi, no Ukrainas ievestos dzīvniekus adoptēt būs iespējams vien no 21.maija. Tomēr patversmes pārstāve arī uzsvēra, ka būtiski izsvērt visus riskus, kas saistīti ar jebkura dzīvnieka adopciju un nepieņemt emocijās balstītus lēmumus.

Vienlaikus Elekse aicināja sabiedrību ziedot "Ulubelei" gan finanšu līdzekļus, gan arī barību, segas un, piemēram, mājsaimniecībā nederīgu gultasveļu, kas nepieciešama suņu guļvietu izveidošanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Būs pienākums reģistrēt mājdzīvnieka pavairošanas faktu

Mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam būs pienākums reģistrēt dzīvnieka pavairošanas faktu, paredz trešdien Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē atbalstītais Zemkopības ministrijas (ZM) priekšlikums.

Sabiedrība Vides aktīvisti: Rīgu nedrīkst pārvērst par dzīvnieku šautuvi (+VIDEO)

Eiropas pilsētās normāli pastāv līdzās meža iemītniekiem.

Interesanti fakti Vai stirnām šoziem ir viegli dzīvot Latvijā (+VIDEO)

Muzeja zoologi pastāstīs par interesantiem dzīvniekiem.

Sabiedrība Plāno palielināt sodu bardzību par dzīvnieku nogalināšanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) un Juridiskās komisijas virzītos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz padarīt bargākus sodus par dzīvnieku nogalināšanu.