• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rosina sākt kriminālvajāšanu pret bijušo IeM Informācijas centra amatpersonu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:11, 21.01.2022 1


Iekšējās drošības birojs (IDB) ir rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersonu par tās bezdarbību iepirkumu procedūrā, kuras rezultātā radīts būtisks kaitējums valsts pārvaldības kārtībai, informēja IDB.


Foto: LETA

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB guva pierādījumus tam, ka minētā IC amatpersona, kuras pienākumos ietilpa iestādes rīkoto iepirkumu procedūru vadīšana un kontrole, apzināti pieļāva bezdarbību kādā IC veiktā iepirkumā, piešķirot līguma slēgšanas tiesības neatbilstošam pretendentam, tādējādi radot būtisku kaitējumu valsts pārvaldības kārtībai un ierobežojot brīvas konkurences iespējamību minētajā IC iepirkumā.

Aģentūrai LETA zināms, ka persona, pret kuru rosināts sākt kriminālvajāšanu, nav no amata pienākumu pildīšanas atstādināta IC priekšniece Līga Lapiņa.

Patlaban nav oficiāli zināms, vai šis kriminālprocess varētu būt saistīts ar pērn ziņoto, ka IDB ierosināta lieta, kurā tiek veikta izmeklēšana par IC amatpersonu un uzņēmuma "KB Open" iespējamām prettiesiskām darbībām, kas saistītas ar centra organizētajiem iepirkumiem. Šis kriminālprocess gan tika sākts par par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Tāpat ziņots, ka iepriekš no amata pienākumu pildīšanas atstādināta IC priekšniece Līga Lapiņa. Tas darīts, jo viņai piemērots drošības līdzeklis kādā krimināllietā, kura patlaban ir Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā.

Šajā lietā apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Mantas nosaukums prokuratūras paziņojumā nav minēts, taču LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar IDB iepriekš informēto tā ir sakaru ierīce.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.