• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc inficēšanās ar Covid-19 miris bijušais CVK priekšsēdētājs Cimdars

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:59, 20.10.2021


Trešdienas pēcpusdienā 59 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, vēsta Latvijas televīzija (LTV).


Foto: LETA

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19. Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā " dibinātājiem, un tāpat kā viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju.

LETA arhīvs liecina, ka Cimdars dzimis 1962.gada 8.jūnijā Jelgavā.

Cimdars laikā no 1985.-1990.gadam bija Lauksaimniecības akadēmijas administratīvi saimnieciskās daļas galvenais enerģētiķis. Pēcāk strādājis par Lauksaimniecības akadēmijas prorektora vietnieku kadru un kopmītņu jautājumos.

Laikā no 1990.-1993.gadam Cimdars bija Jelgavas pilsētas deputātu padomes Dzīvokļu un nekustāmā īpašuma uzskaites nodaļas vadītājs, Privatizācijas komisijas loceklis, Denacionalizācijas komisijas loceklis.

90.gados Cimdars bija Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultants un Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšnieka vietnieks.

1997.gadā sācis pildīt Centrālās vēlēšanu komisijas locekļa pienākumus un šajā pašā gadā ievēlēts par CVK priekšsēdētāju. Šajā amatā Cimdars sabija līdz 2019.gadam, kad amatu atstāja pēc Saeimas balsojuma.

Cimdars 1995.gadā iestājies partijā "Saimnieks", vēlāk kļuvis par Demokrātiskās partijas "Saimnieks" biedru, bet 1998.gadā apturējis savu darbību partijā.

Cimdars šogad pievienojās Aināra Šlesera veidotajai partijai "Latvija pirmajā vietā" un kļuva par partijas ģenerālsekretāru.


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.