• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nav iepriecinoši: Latvijā prognozē mitru un vēsu vasaru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:26, 14.05.2021


Baltijas valstīs šogad gaidāma mitra un vēsa vasara, prognozē ASV uzņēmums "AccuWeather".


Foto: LETA

Tas norāda, ka Dienvideiropā pastiprināsies karstums un sausums, karstuma viļņi skars arī Centrāleiropu, bet tie galvenokārt nesasniegs Ziemeļeiropu. Tādēļ gan Baltijas valstīs, gan Skandināvijā un arī Polijā prognozēta visai mitra un vēsa vasara.

Sagaidāms, ka Ziemeļeiropā laikapstākļus bieži noteiks cikloni, kas bloķēs siltā gaisa plūsmu un sagādās daudz nokrišņu. Mitrā zeme vēl vairāk mazinās liela karstuma varbūtību - daļa Saules enerģijas tiks ieguldīta mitruma iztvaicēšanā, nevis gaisa sakarsēšanā.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra jaunākā informācija liecina, ka maija otrajā pusē un jūnijā gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies ap normu un bieži noslīdēs zem tās. Nākamajās divās nedēļās tiek prognozēts liels nokrišņu daudzums, jūnijā tas varētu būt tuvu daudzu gadu vidējam rādītājam.

Eiropas Komisijas programmas "Copernicus" apkopotie dati par ilgtermiņa prognozēm no astoņiem dažādiem avotiem liecina, ka Dienvideiropā vasara gaidāma karstāka un sausāka nekā parasti, savukārt Britu salās, Skandināvijā un Baltijas jūras reģionā gaisa temperatūra un nokrišņu daudzums varētu būt tuvu normai.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pērn un aizpērn vasaras vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija grādu augstāka par normu. Gan 2020., gan 2019.gadā bija neierasti karsts jūnijs, bet vēss jūlijs.

Atbilstoši prognozēm jūnijs šogad būs krietni vēsāks nekā pērn un aizpērn, savukārt jūlijs varētu būt siltāks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Veselība Latvijas Uroloģijas asociācija izteica svarīgu brīdinājumu vīriešiem (+VIDEO)

Patiesībā nevis vecajam kungam ir jāuztraucas par savu PSA, bet gan viņa dēlam un varbūt arī mazdēlam.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".