• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Levits: Pēdējās divās nedēļas valdība iet pareizā virzienā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:39, 08.03.2021


Rīga, 8.marts, LETA. Pēdējās divās nedēļās valdība iet pareizā virzienā, daudz aktīvāk ieklausoties ekspertu viedokļos, intervijā LTV raidījumam "Šodienas jautājums" norādīja Valsts prezidents Egils Levits. Prezi

Rīga, 8.marts, LETA. Pēdējās divās nedēļās valdība iet pareizā virzienā, daudz aktīvāk ieklausoties ekspertu viedokļos, intervijā LTV raidījumam "Šodienas jautājums" norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents skaidroja, ka, iespējams, tieši viņa paša uzruna 24.februārī, kurā viņš uzsvēra katra ministra personīgu atbildību par Covid-19 izplatību noteiktu lēmumu rezultātā, sniegusi Ministru kabineta (MK) locekļiem kādu mācību, un kopš tā mirkļa saredz, ka valdība uzņēmusi kopīgu kursu, kā tam arī būtu jābūt.

Vienlaikus Levits minēja, ka nav pārliecināts, uz cik ilgu laiku šāds vienots kurss varētu ilgt.

Levits, atbildot uz jautājumu par to, kādu rīcību sagaida no valdības lēmumos par ierobežojumu stiprināšanu vai mazināšanu, vairākas reizes izcēla, ka lēmumiem būtu jābūt fleksibliem un uz ekspertu viedokļos balstītiem, neizslēdzot arī, piemēram, reģionu pieeju ierobežojumos vai citas līdzīgas metodes.

Savukārt, vaicāts par potenciālu visas valdības nomaiņu gadījumā, ja saslimšanas rādītāji pasliktinātos, prezidents atzīmēja, ka pašlaik neredz citu modeli, kā no pašlaik parlamentā ievēlētajām partijām varētu veidot valdību, tādēļ tās struktūrai būtu jāpaliek nemainīgai.

Arī konkrētu ministru nomaiņu Levits komentēja atturīgi, paužot, ka konkrētu valdības dalībnieku maiņa ne vienmēr palīdz, jo jāņem vērā pieredzes faktors. Ir nepieciešams pietiekami ilgs laiks, lai ministrs iestrādātos, kā tas bijis, piemēram, veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) gadījumā, kurš gan tagad, Levita ieskatā, spēj uzņemties atbildību par izdarītajiem lēmumiem.

Tāpat Levits raidījumā skaidroja arī savu nostāju par vakcināciju, esot pārliecināts, ka masu vakcinācija Latvijai ir absolūta nepieciešamība, un pie šī procesa nodrošināšanas ir jāstrādā jau šodien.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits 24.februārī žurnālistiem norādīja, ka situācija valdībā ar lēmumu pieņemšanu un Covid-19 krīzes menedžmentu tolaik bijusi neapmierinoša. Viņa ieskatā, nav pieļaujams, ka ministri uzstājas kā savas nozares lobiji. Levits uzsvēra, ka Ministru kabinets ir atbildīgā institūcija, kurā ir jālemj par valsti kopumā, nevis par atsevišķām nozarēm.

Levits norādīja, ka, lemjot par ierobežojumu mīkstināšanu, jāņem vērā epidemioloģiskā situācija un ekspertu paustais, kuri skaidri brīdinājuši, ka ierobežojumu mazināšana radīs lielu veselības sistēmas krīzi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.