• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Opozīcija iebilst pret Vakcinācijas biroja un tā algu nostiprināšanu likumā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:48, 06.03.2021


Saeimas opozīcijas deputāti rosina no izskatīšanai parlamentā esoša likumprojekta svītrot rosinājumu par Vakcinācijas projekta biroja nostiprināšanu likumā.


Foto: LETA

Šādu rosinājumu iesniegušas arī Saeimas deputātes, partijas "Likums un kārtība" pārstāves Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova.

Tāpat atsevišķi šādu pašu rosinājumu iesnieguši Zaļo un zemnieku savienības deputāti Viktors Valainis, Edgars Tavars, Jānis Dūklavs un Raimonds Bergmanis.

Opozīcijas deputāti rosina izslēgt no likumprojektā piedāvāto normu, ka personu vakcinācijas organizēšanai un vakcinācijai pret Covid-19 infekciju Veselības ministrija izveido vakcinācijas procesa uzraudzības projekta struktūrvienību, kas darbotos līdz 2021.gada 31.decembrim, kā arī regulējumu, ka struktūrvienības darbiniekiem papildus var tikt maksāts par virsstundu darbu.

Tāpat politiķi rosina izslēgt likumprojekta normu, ar kuru tiktu noteiktas Vakcinācijas procesa uzraudzības projekta struktūrvienības darbinieku maksimālās mēnešalgas.

Saeima vairākums iepriekš ir konceptuāli atbalstījis šos valdības virzītos likuma grozījumus. Parlamentam būs jālemj gan par šiem, gan citiem likumprojekta galīgajam lasījumam iesniegtajiem priekšlikumiem.

Valainis iepriekš debatēs Saeimā cita starpā pauda, ka senioriem, tajā skaitā, no Latvijas Universitātes, kuriem ir pieraksti uz vakcīnām, tie tiek atteikti, jo vakcīnas neesot. Politiķis norādījis, ka nepauž, ka Vakcinācijas birojs "kā tāds" nav vajadzīgs, taču norādīja, ka pašlaik šī institūcija vēl meklē vietu esošajā sistēmā.

"Birojs ir to vien darījis, kā mēģinājis kaut kādā veidā ar kaut kādiem procesiem, ar kaut kādu darbību imitāciju radīt iespaidu, ka viņi šobrīd ļoti aktīvi strādā, kaut gan būtiskāk būtu pēc būtības vērtēt, ko tad īsti šis Vakcinācijas birojs vispār dara," pauda politiķis, debatēs sniedzot arī vēl sīkāku vērtējumu Vakcinācijas biroja konkrētām darbībām.

Kā ziņots, Stepaņenko iepriekš Saeimas debatēs pauda, ka šāds vakcinācijas birojs nav nepieciešams, jo "nekāda [Vakcinācijas projekta biroja vadītāja] Eva Juhņēviča ar skaistām runām nepārliecinās par vakcinēšanās nepieciešamību". Deputāte norādīja, ka nav nepieciešamas Vakcinācijas projekta biroja sabiedrisko attiecību kampaņas, bet vakcīnas jānodrošina tiem, kas to vēlas.

Iepriekš Stepaņenko pauda, ka Vakcinācijas projekta biroju, iespējams, izveidoja, lai popularizētu vakcinēšanos sabiedrībā, taču tos, kurus plānots pārliecināt par vakcinēšanos pret Covid-19, neizdosies pārliecināt, jo viņiem ir savs viedoklis un tiesības uz to.

Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā paredz noteikt arī Vakcinācijas procesa uzraudzības projekta struktūrvienības darbinieku maksimālās mēnešalgas.

Mēnešalgas maksimālais apmērs Vakcinācijas projekta biroja vadītājam paredzēts ne vairāk kā 4905 eiro, bet vakcinācijas procesa koordinatoram, loģistikas koordinatoram, informācijas tehnoloģiju koordinatoram un komunikācijas koordinatoram - katram ne vairāk kā 4247 eiro. Šīs ir summas, kas jau sākotnēji tika noteiktas kā maksimālais mēnešalgas apmērs Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem.

Digitālo mediju speciālistam kā maksimālo mēnešalgu paredzēts noteikt ne vairāk kā 3386 eiro, biroja administratoram - ne vairāk kā 2729 eiro, datu analītiķim/ekspertam - ne vairāk kā 2446 eiro, komunikācijas vadītāja asistentam - ne vairāk kā 2108 eiro, bet sekretāram/asistentam - ne vairāk kā 1577 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.