• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Diskutēs par Latvijas pensiju sistēmas nākotni

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:45, 26.11.2020


Rīga, 26.nov., LETA. Šodien notiks diskusija par demogrāfijas un darba tirgus izaicinājumiem Latvijā, kā arī par pensiju sistēmas nākotni, aģentūrai LETA pavēstīja "Luminor Bank" pārstāvji. Bankā norādīja, ka sabiedrība...
Rīga, 26.nov., LETA. Šodien notiks diskusija par demogrāfijas un darba tirgus izaicinājumiem Latvijā, kā arī par pensiju sistēmas nākotni, aģentūrai LETA pavēstīja "Luminor Bank" pārstāvji.

Bankā norādīja, ka sabiedrība gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs strauji noveco, savukārt paredzamais mūža ilgums pieaug.

"Demogrāfijas tendences Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, ir nemainīgas - samazinās dzimstība, pieaug cilvēku paredzamais dzīves ilgums un pensijas vecuma cilvēku īpatsvars sabiedrībā. Jau tagad vidēji katrs piektais iedzīvotājs ir vecumā virs 65 gadiem, un paredzams, ka šis īpatsvars tuvākajās desmitgadēs būtiski pieaugs, 2050.gadā sasniedzot jau gandrīz 30% no iedzīvotāju skaita. Nākotnē senioru kļūs vairāk, bet darbspējīgo iedzīvotāju - mazāk, kas nozīmē, ka valstīm būs jāpalielina sociālais budžets pensijām un veselības aprūpei. Tas savukārt rezultēsies lielākā slogā darbspējīgajiem," klāstīja bankā.

"Luminor" pensiju produktu vadītāja Anželika Dobrovoļska atzīmēja, ka atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem šobrīd paredzamais mūža ilgums Latvijā ir 75 gadi - pēdējo 20 gadu laikā tas ir pieaudzis par pieciem gadiem un, visticamāk, turpinās augt arī nākotnē.

Pasākums notiks plkst.10.30 Latvijas "Luminor" "Facebook" lapā.

Diskusijā piedalīsies Dobrovoļska, kā arī socioloģe, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētā profesore Baiba Bela un "PricewaterhouseCoopers" Biznesa un darījumu konsultāciju nodaļas vecākā konsultante Diāna Kurpniece. Pasākuma moderators būs Mārtiņš Spuris.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.