• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mūrniece: Parlamentārajā dialogā ar Īriju prioritāte ir latviešu diaspora

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:49, 10.08.2020


Rīga, 10.aug., LETA. Latviešu diaspora ir prioritāte Latvijas parlamentārajā dialogā ar Īriju, šodien tikšanās laikā ar aizejošo Īrijas vēstnieku Latvijā Džimu Henesiju pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/...
Rīga, 10.aug., LETA. Latviešu diaspora ir prioritāte Latvijas parlamentārajā dialogā ar Īriju, šodien tikšanās laikā ar aizejošo Īrijas vēstnieku Latvijā Džimu Henesiju pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē. Kā aģentūru LETA informēja parlamentā, Mūrniece norādīja, ka Latviju un Īriju vieno tuvas sadarbības saites un ciešs politiskais dialogs un pateicās vēstniekam par nozīmīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja pozitīvi novērtēja Īrijas iestāžu pretimnākošo attieksmi attiecībā uz latviešu diasporu un uzsvēra ieinteresētību sadarbībā ar tām sekmēt latviešu valodas apmācību Īrijas skolās un nodrošināt Latvijas nepilngadīgo valstspiederīgo interešu aizstāvību.

Vēstnieks sarunā izcēla latviešu diasporas ieguldījumu Īrijā un tās ekonomikā. Mūrniece un Henesijs atzinīgi novērtēja Latvijas un Īrijas parlamentāro dialogu un pārrunāja notikušās abu valstu spīkeru vizītes, kas deva pamudinājumu turpmākās sadarbības aktivizēšanai. Tāpat atzinīgi tika novērtēts Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Īrijas parlamentu darbs.

Ar Īrijas vēstnieku šodien tikās arī Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Atis Lots, kurš augstu novērtējis vēstnieka ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā, kā arī pateicās par sadarbību starptautiskajās organizācijās. Tāpat viņš uzsvēra, ka Īrija Latvijai ir tuvs draugs un paraugs interešu īstenošanā Eiropas Savienībā.

Valstis saista aktīvs politiskais dialogs un cieša ekonomiskā sadarbība, norāda ĀM. Ņemot vērā lielo Latvijas valstspiederīgo skaitu Īrijā, divpusējo attiecību darba kārtībā liela nozīme ir sadarbībai ar Īrijas iestādēm jautājumos, kas attiecas uz diasporu, skaidro ministrijā.

Henesijs ir Īrijas vēstnieks Latvijā kopš 2015.gada oktobra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.