• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Burovs pavēstījis, tikai kādā gadījumā varēs likvidēt bērnudārzu rindas Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:03, 01.08.2020


Rīgā rindas uz vietu bērnudārzos nevarēs likvidēt, ja šo problēmu neatrisinās Pierīgā, intervijā aģentūrai LETA teica "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs.


Foto: LETA

Rīga esot ieinteresēta, lai ap to parādās lieli, stipri bērnudārzi, lai Pierīgas iedzīvotājiem ir iespēja vest bērnus uz savu pašvaldību dārziņiem. Burovs par šo problēmu esot runājis ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem un ministrijā teikts, ka tiek plānots bērnudārzu izveidi Pierīgā atbalstīt.

Ja bērnudārzu vietu problēmas netiks atrisinātas Pierīgā, tad cilvēki, izmantojot radošu pieeju, deklarēsies Rīgā un vedīs savus bērnus uz bērnudārziem un skolām galvaspilsētā, piebilda Rīgas mēra amata pretendents.

Viņš atzina, ka solījums, likvidēt rindas uz vietām bērnudārzos nav ticis izpildīts iepriekšējos sasaukumos.

Viņam esot žēl, ka netika īstenots bērnudārza būvniecības projekts Tallinas ielā, kur bija paredzētas vairāk nekā 300 vietas. Tas būtu viens no lielākajiem bērnudārziem Rīgā, teica Burovs. Turklāt, tam bija gatavs projekts un paredzēts finansējums.

Taču, kā apgalvoja Burovs, projektu sāka kritizēt opozīcija, bet pēc tam arī koalīcijas partneri, nemaz necenšoties iedziļlināties. Rezultātā domes vadība izvērtēja situāciju, konstatēja, ka pilsētas centrā dzīvo vairāk latviešu, kas nav konkrētās partijas elektorāts, un projektu nerealizēja, pauda Burovs.

Politiķis norādīja, ka, izvērtējot reālo situāciju, piešķirtos pašvaldības budžeta līdzekļus, šogad 1.septembrī tiks atvērtas 558 jaunas vietas bērnudārzos. Uz 2021.gada septembri ir iespējams atvērt vēl 500 vietas. Līdz ar to ir iespējams šobrīd esošo 2000 bērnu lielo rindu samazināt.

Lai radītu vietas bērnudārzos, nepieciešams turpināt būvniecību, piemēram, Grostonas ielas bērnudārza piebūvi. Kā arī nepieciešams optimizēt skolu tīklu. Ir vairākas skolas, kurās ir maz bērnu un tās var pielāgot bērnudārziem, teica Burovs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.