• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


RTA un VeA sākas pieteikšanās doktora līmeņa studiju programmai "Ekonomika un uzņēmējdarbība"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 03:54, 06.07.2020


Rīga, 6.jūl., LETA. No šodienas līdz 27.augustam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) un Ventspils Augstskolā (VeA) var pieteikties studijām doktora līmeņa studiju programmā "Ekonomika un uzņēmējdarbība", aģentūru LETA i...
Rīga, 6.jūl., LETA. No šodienas līdz 27.augustam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) un Ventspils Augstskolā (VeA) var pieteikties studijām doktora līmeņa studiju programmā "Ekonomika un uzņēmējdarbība", aģentūru LETA informēja Vidzemes Augstskolas (ViA) pārstāvji.

RTA un VeA no šā gada septembra īstenos ViA doktora studiju programmu. Lai pieteiktos, interesentiem ir jāiesniedz dokumenti elektroniskajā sistēmā "https://www.rta.lv" vai "venta@venta.lv".

Programmas mērķis ir sagatavot augsti kvalificētus speciālistus un pētniekus analītiskajam un vadošajam darbam publiskajā un privātajā sektorā, kuri spēj radīt jaunas zināšanas uzņēmējdarbībā un ekonomikā Latvijas, Eiropas un globālajā pētniecības telpā.

Kopīgā studiju programma paredz padziļināti apgūt dizaina un vizionāro domāšanu, daudznozaru pieeju, spēju izprast tautsaimniecības attīstību, organizāciju pārvaldību un indivīda uzvedību, pētījumos balstītu lēmumu pieņemšanu, attīstīt noturību, lai mērķtiecīgi darbotos pētniecībā un inovāciju īstenošanā uzņēmējdarbībā un ekonomikas viedā izaugsmē, skaidro augstskolu pārstāvji.

"Trīs augstskolas reģionos spēj piemeklēt atbilstošāko promocijas darba vadītāju katram studējošajam un studiju procesā nodrošināt augstāko kvalitāti katrā tēmā, uzaicinot izcilākos profesorus, pētniekus, tas paver plašāku zinātnes komunikāciju promocijas darba izstrādē", uzskata studiju programmas ViA direktore, profesore, Sociāli, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta direktore un vadošā pētniece Agita Līviņa.

Studiju programmas RTA rektore, profesore un programmas direktore Iveta Mietule norāda, ka triju augstāko izglītības iestāžu sadarbība ļaus nodrošināt kvalitatīvas studijas un vispusīgu atbalstu doktorantiem promocijas darba izstrādē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.