• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Svarīga informācija, ja dodaties atpūtā uz mežu ar automašīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
12:07, 30.05.2020


Ugunsbīstamajā laika periodā ir būtiski nodrošināt netraucētu operatīvā dienesta transportlīdzekļu kustību pa meža ceļiem, atbilstoši novietojot savas privātās automašīnas pirms došanās pastaigā pa mežu, liecina informācija Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā.



LVM atgādina, ka arvien lielāka sabiedrības daļa par savu brīvdienu un atpūtas galamērķi izvēlas mežu un labiekārtotās tūrisma vietas. LVM novērtē ceļotgribētāju vēlmi atpūsties sakoptā un drošā vidē, tāpēc aicina meža apmeklētājus novietot savas automašīnas atbildīgi, netraucējot pārvietoties citiem transportlīdzekļiem, meža mašīnām un operatīvo dienestu transportam, jo īpaši ugunsnedrošajā laika periodā.

LVM meža autoceļi ir vienas joslas divu virzienu ceļi saimnieciskām vajadzībām, kuriem izveidotie infrastruktūras elementi, piemēram, nobrauktuves, izmainīšanās vietas un apgriešanās laukumi, ir veidoti meža apsaimniekošanas vajadzībām.

"Nepareiza auto novietošana var traucēt gan plānoto meža darbu īstenošanai, gan meža uguns apsardzībai, gan citiem meža apmeklētājiem un satiksmes dalībniekiem. Īslaicīgi savu automašīnu var novietot kādā no nobrauktuvēm vai izmainīšanās vietām," aicināja LVM Kurzemes reģiona meža infrastruktūras vadītājs Ivars Ozols.

Viņš ieteica redzamā vietā automašīnā atstāt savu tālruņa numuru pārliecībai par to, ka nepieciešamības gadījumā iespējams ātri ierasties pie novietotās automašīnas, un mainīt tās atrašanās vietu.

Tāpēc, ugunsnedrošajam laika periodam turpinoties, LVM joprojām aicina izvairīties no jebkādas atklātas liesmas veidošanas mežā vai tiešā tā tuvumā, jo, saglabājoties sausam un saulainam laikam, mežā pieaug ugunsbīstamība.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.