Paziņos datus par Latvijas IKP izmaiņām pirmajā ceturksnī

Sabiedrība
LETA 03:54, 29.05.2020 0

Rīga, 29.maijs, LETA. Centrālā statistikas pārvalde šodien paziņos datus par Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izmaiņām šogad pirmajā ceturksnī. Pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, Latvi...


Rīga, 29.maijs, LETA. Centrālā statistikas pārvalde šodien paziņos datus par Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izmaiņām šogad pirmajā ceturksnī. Pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, Latvijas IKP šogad pirmajā ceturksnī samazinājies par 1,4%, salīdzinot ar 2019.gada attiecīgo periodu. Savukārt, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bijis kritums par 1,5%. Statistikas pārvaldē iepriekš norādīja, ka IKP galvenokārt ietekmēja apmēra pieaugums ražojošajās nozarēs - par 3%, pēc provizoriskām aplēsēm, kā arī samazinājums pakalpojumu nozarēs par 2,6%. Samazinājies arī iekasēto produktu nodokļu apmērs.   2020.gada pirmajā ceturksnī Latvijas IKP salīdzināmajās cenās bijis 6,714 miljardu eiro apmērā. Salīdzinot ar 2019.gada ceturto ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, IKP samazinājies par 2,9%.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).