UNESCO izveido Globālo izglītības koalīciju

Sabiedrība
LETA 12:00, 01.04.2020 0

Apvienojot vairākas starptautiskas un starpvaldību organizācijas, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) izveidojusi Globālo izglītības koalīciju, aģentūru LETA informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāve Kitija Balcare.

 
Foto:

Koalīcijas pamatmērķis ir atbalstīt visas pasaules valstis koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes laikā, nodrošinot visiem pieejamu kvalitatīvu izglītību.

Ar saukli "Mācīšanās nekad neapstājas" pēc UNESCO aicinājuma apvienojušās starptautiskās un starpvaldību organizācijas, tostarp Apvienoto Nāciju Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF), Pasaules Veselības organizācija, Pasaules Pārtikas programma, Pasaules Banka un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Tāpat Globālajā izglītības koalīcijā apvienojušies arī privātā sektora uzņēmumi, tostarp "Microsoft", "GSMA", "Google", "Facebook", "Zoom", "Coursera" un citi.

Balcare vēstīja, ka sadarbība ir īpaši būtiska laikā, kad 185 pasaules valstīs jau pilnībā slēgtas izglītības iestādes un mācību process ir ietekmēts vairāk nekā pusotram miljardam cilvēku.

Kā paudusi UNESCO ģenerāldirektore Odrija Azulē, Globālā izglītības koalīcija palīdzēs saskaņot rīcību un meklēt risinājumus, lai ne tikai atbalstītu skolotājus un skolēnus mācīšanās procesā, bet arī lai atgūtos no šīs krīzes.

Pēc viņas sacītā, atbalstu Globālajai izglītības koalīcijas veidošanai izteikusi arī Apvienoto Nāciju organizācija, uzsverot, ka īpaši jādomā par izglītības nodrošināšanu bērniem un jauniešiem no nelabvēlīgas vides, kuriem skola vienmēr ir bijis drošības tīkls, sniedzot gan zināšanas, gan labu uzturu, drošību un emocionālo atbalstu.

Koalīcijas partneri ir apņēmušies sniegt praktisku atbalstu, nodrošinot tehnoloģiskus rīkus, ekspertīzi, savukārt mediju jomas pārstāvji, piemēram, "BBC Pasaules dienests", pārraidīs izglītojošas programmas un piedāvās citus materiālus, kas palīdzēs saprast, kā vīruss var ietekmēt cilvēku dzīves visā pasaulē.

Balcare uzsvēra, ka Globālās izglītības koalīcijas mērķi ir palīdzēt valstīm mobilizēt resursus un ieviest jaunus, situācijai atbilstošus risinājumus, lai nodrošinātu izglītību attālināti, meklēt taisnīgus risinājumus, lai izglītība būtu pieejama visiem, kā arī atbalstīt skolēnus un studentus atgriezties izglītības iestādē, kad krīze būs beigusies, lai izvairītos no mācību pamešanas riska.

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Sabiedrība Skolas krievu valodas vietā varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu

Skolas krievu valodas vietā kā otro svešvalodu varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktā aptauja.

Sabiedrība 3045 pedagogi izmantojuši atbalsta pasākumus pārejai uz mācībām latviešu valodā

Atbalsta pasākumus pārejā uz mācībām valsts valodā 2023.gadā izmantojuši 3045 pedagogi, tai skaitā 1216 pirmsskolas pedagogi, liecina Latviešu valodas aģentūras (LVA) apkopotie dati.

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.

Sabiedrība No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā

No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā, ceturtdien nolēma pašvaldības deputāti.