• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija sāk reidus ēdināšanas iestādēs: izsēdina pa vienam un draud sodīt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:15, 31.03.2020


Valsts policijai, rīkojot reidus par Covid-19 pandēmijas dēļ ēdināšanas iestādēm noteikto ierobežojumu ievērošanu, ir atšķirīga noteiktā regulējuma interpretācija nekā restorānu un kafejnīcu apsaimniekotājiem, pauda Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.


Foto: LETA

Jenzis uzsvēra, ka premjers un Ekonomikas ministrija iepriekš skaidroja, ka sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, un pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi. "Tas nozīmē, ka pie viena galdiņa nesodīti var sēdēt, piemēram, divi kolēģi, kas atnākuši vai pat kopā atbraukuši papusdienot," viņš teica.

Tomēr šodien kafejnīcās un restorānos Valsts policijas rīkotajos reidos "ar draudiem par sodu uzlikšanu" pieprasīts izsēdināt visus cilvēkus, kas nav radinieki, pa vienam. "Diemžēl pašlaik biedrības biedri sastopas ar atšķirīgu šī regulējuma interpretāciju un draudiem uzlikt sodu par nepakļaušanos," apgalvoja Jenzis.

Jenzis pauda, ka pašlaik sabiedriskajai ēdināšanas nozarei uzlikti "drastiski nosacījumi, ko tā cenšas izpildīt pēc labākās sirdsapziņas, jo ikviens ir ieinteresēt sava biznesa saglabāšanā. Tāpēc sabiedriskās nozares uzņēmumi cer uz saprātīgu valsts atbildīgo institūciju rīcību".

Viņš piebilda, ka, iespējams, ka vaina ir "labi domātā, bet kļūdaini uzrakstītā" rīkojuma punktā, ko Valsts policija interpretē burtiski.

"Tad šo kļūdu ir steigšus jālabo. Pretējā gadījumā nav jēgas imitēt restorānu darbību un tie jāslēdz pilnībā, atstājot tikai mājas piegādes iespējas," uzsvēra Jenzis.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka nav saprātīgi reizi 15 minūtēs atskaņot paziņojumu, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu, jo visi cilvēki ir informēti par aktuālo situāciju valstī un prot izlasīt izvietotās norādes.

LETA jau ziņoja, ka Ekonomikas ministrija izstrādājusi sociālās distancēšanās prasības sabiedriskās ēdināšanas vietās, paredzot divu metru distanci starp galdiņiem, pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi.

Tāpat sabiedriskās ēdināšanas vietās reizi 15 minūtēs jāatskaņo paziņojums latviešu valodā, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs paziņojuma atskaņošanai papildus var izvēlēties citas svešvalodas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).