• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 22:06, 17.09.2024


Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).



Viņš apgalvoja, ka ir panākta šāda vienošanās, un jautājums ceturtdien būs valdības dienas kārtībā.

Patlaban neapliekamais minimums pensionāriem ir 500 eiro. Iepriekš tika piedāvāts no nākamā gada to palielināt līdz 750 eiro. Kā atzina Augulis, palielinājums līdz 750 eiro "lielākajai daļai nelīdzētu".

Viņš skaidroja, ka tāds neapliekamais minimums paredzēts arī tādēļ, lai nebūtu situācija, kad pensijas saņēmējs, kurš turpina strādāt, tomēr izvēlas nestrādāt. "Mums maksimāli jāmēģina dabūt darba tirgū tos cilvēkus, kurus varam vēl dabūt uz vietas," izteicās Augulis.

Kā vēstīts, valdība ceturtdien plāno skatīt ar nākamā gada valsts budžetu saistītos jautājumus, pirmdien žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa paskaidroja, ka līdz šai sēdei paredzēts vēl izdiskutēt atsevišķus "uz galda palikušus jautājumus".

Augulis arī sacīja, ka koalīcijā panākta vienošanās no nākamā gada 1.oktobra pilnā apmērā indeksēt pensijas līdz vidējās iemaksu algas slieksnim, kas nākamgad būtu apmēram 1360 eiro.

Šoruden pilnā apmērā indeksēs pensijas līdz 683 eiro, viņš atgādināja, prognozējot, ka tas ietekmēs vairāk nekā 90% pensionāru, jo jaunpiešķirtā pensija šogad pirmajā pusgadā bijusi vidēji 573 eiro.

Tāpat ministrs atklāja, ka paredzēts strādājošo vecāku pabalstu palielināt līdz 60% (pašlaik 50%) no piešķirtā vecāku pabalsta apmēra, nevis 75%, kā izskanēja iepriekš. Augulis skaidroja, ka tāda šobrīd ir vienošanās, jo "ir jāskatās kopumā ietekme uz visu neapliekamo minimumu, tajā skaitā uz strādājošajiem pensionāriem un pensijām kopumā".

"Tas ir tas, kas šobrīd ir iespējams budžetā," viņš teica, piebilstot, ka tas vien budžetā izmaksās trīs miljonus eiro.

Kā vēstīts, valdība ceturtdien plāno skatīt ar nākamā gada valsts budžetu saistītos jautājumus, pirmdien žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa paskaidroja, ka līdz šai sēdei paredzēts vēl izdiskutēt atsevišķus "uz galda palikušus jautājumus".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Lasiet arī

Sabiedrība Savāc 10 000 parakstu par pensiju aplikšanas ar IIN atcelšanu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par pensiju aplikšanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) atcelšanu.

Sabiedrība LM iesniegusi apspriešanai grozījumus par ikmēneša piemaksu pie pensijas

Labklājības ministrija (LM) iesniegusi publiskai apspriešanai grozījumus Ministru kabineta noteikumos par ikmēneša piemaksu pie vecuma un invaliditātes pensijas.

Sabiedrība Latvija varētu virzīties uz bāzes pensijas noteikšanu visiem pensionāriem

Ņemot vērā kopumā zemos pensiju apmērus un to prognozēto vēl zemāku atvietojuma līmeni nākotnē, nepieciešams virzīties uz "bāzes pensijas" noteikšanu visiem vecuma pensijas saņēmējiem - līdzīgi, kā tas jau ir gan Igaunijā, gan Lietuvā, tikšanās laikā atzinuši Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvji, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS).

Sabiedrība Pensionāru federācija atbalsta visa pensijas apmēra indeksāciju

Latvijas Pensionāru federācija atbalsta ieceri indeksēt visu pensijas apmēru, ievērojot inflāciju un algu indeksu valstī, aģentūrai LETA sacīja federācijas priekšsēdētājas vietniece Vija Brikmane.