Latvijā aizdomas par "Covid-19" līdz šim pārbaudītas 131 cilvēkam (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 08:41, 03.03.2020 0

Līdz šim Latvijā aizdomas par jauno "Covid-19" koronavīrusu laboratoriski pārbaudītas 131 cilvēkiem, bet infekcija apstiprināta vienā gadījumā, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

 

Pēdējā diennaktī pārbaudes veiktas vēl 17 cilvēkiem, tai skaitā arī diviem bērniem. Viens no izmeklējumiem bijis pozitīvs, bet pārējos gadījumos saslimšana ar jauno infekcijas slimību nav apstiprinājusies.

Kā ziņots, Latvijā apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Pirmais ar jauno koronavīrusa slimību "Covid-19" inficējies Latvijas iedzīvotājs sestdien, 29.februārī, ielidojis no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" 29.februārī plkst.15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst.17.55 ielidojusi Rīgā. Inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113.

Pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Lasiet arī

Sabiedrība Atbalsta 10,7 miljonu eiro valsts līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Kriminālziņas Neapolē konfiscē viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā

Itālijas policija otrdien Neapolē konfiscējusi viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā.

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.