Rīgas pārvaldīšanu pārņems administratori; par turpmāko informēs nākamnedēļ

Sabiedrība
LETA 17:16, 24.02.2020 0

Rīgas domes administratori, kuri pārvaldīs pilsētu līdz aprīļa beigās gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām, par turpmāko pašvaldības darbu plāno informēt nākamnedēļ.

 
Foto: LETA

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Egils Levits šodien ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas domes atlaišanas likumu, līdz ar ko, no rītdienas dome uzskatāma par atlaistu.

Aģentūrai LETA zināms, ka administratori ar domes departamentu un institūciju vadītājiem, lai pārrunātu turpmāko sadarbību, visticamāk, plāno tikties trešdien. Tuvākajās dienās arī plānots apstiprināt nolikumu, balstoties uz kuru dome turpmākos mēnešus strādās.

To, ka tikšanās ar administratoriem gaidāma tuvākajās dienās, aģentūrai LETA apstiprināja arī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis. Pēc viņa teiktā, tad arī tikšot izrunātas tehniskās nianses par turpmāko administrācijas darbu, komunikāciju ar sabiedrību un citām lietām.

Tāpat arī Administrācijas pārstāve Jana Jentkus aģentūrai LETA pauda, ka pilnvērtīgu informāciju par gaidāmo darbu administratori varētu sniegt preses konferencē jaunnedēļ, jo vēl ir nepieciešams iepazīties "ar saimniecību".

Kā ziņots, līdz ar domes atlaišanu pilsētas vadības grožus pārņems pagaidu padome, kas pildīs likumos paredzētās domes funkcijas un darbosies līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks jaunievēlētā dome. Pagaidu administrācijas locekļi izvēlēti, "ņemot vērā viņu iepriekšējo pieredzi darbā valsts pārvaldē, personu reputāciju un izglītību, lai nodrošinātu pagaidu administrācijas spēju efektīvi darboties un risināt pašvaldību darbībā nepieciešamo stratēģisko un operatīvo uzdevumu izpildi".

Pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs līdz ārkārtas vēlēšanām būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, vadītāja vietnieks būs Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš, bet administrācijas locekļa amatā strādās Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Pagaidu administrācijas vadītājs pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus, bet viņa vietnieks veiks vicemēra pienākumus. Savukārt pagaidu administrācijas loceklis pildīs komitejas vadītājam normatīvajos aktos noteiktos pienākumus. Atlīdzība par šo darbu veikšanu administrācijas pārstāvjiem būs tāda pati kā priekšsēdētājam, vicemēram un komitejas vadītājam. Tā kā pagaidu administrācijā nav paredzēts veidot komitejas, tad pēc būtības domes kompetences jautājumu loks un atbildība par lēmumprojektiem tiks sadalīta starp pagaidu administrācijas locekļiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Lasiet arī

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.