• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notiks forums par liellopu eksportu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:51, 03.12.2019


Rīga, 3.dec., LETA. Šodien biedrība "Zemnieku saeima" Ozolniekos rīko starptautisku forumu "Liellopu eksports - izaicinājumi un iespējas", aģentūru LETA informēja "Zemnieku saeima".  Forums notiks plkst.11 Ozolnieku tau...
Rīga, 3.dec., LETA. Šodien biedrība "Zemnieku saeima" Ozolniekos rīko starptautisku forumu "Liellopu eksports - izaicinājumi un iespējas", aģentūru LETA informēja "Zemnieku saeima". 

Forums notiks plkst.11 Ozolnieku tautas namā, Rīgas ielā 23, Ozolniekos.

Biedrība "Zemnieku saeima" kopā ar Somijas un Igaunijas lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām piedalās projektā "BreedExpo", ar mērķi veicināt liellopu eksportu. 

Šī projekta ietvaros tiek rīkots forums, lai Latvijas lopkopji gūtu atziņas un citu valstu pieredzi liellopu audzēšanā, un Latvijā audzēti liellopi kļūtu arvien konkurētspējīgāki starptautiskajos tirgos, skaidro "Zemnieku saeimas" lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis.

Savukārt biedrības "Zemnieku saeima" valdes loceklis un SIA "Liellopu izsoļu nams" vadītājs Kaspars Ādams norāda, ka eksports gaļas un piena lopkopībā vienmēr ir bijis nozīmīgs stimuls nozares attīstībā un arī nākotnē tas būs viens no vadošajiem faktoriem, kas noteiks it īpaši gaļas liellopu nozares attīstību. 

"Līdz ar to saimniecībām ir svarīgi saprast, kāda solās būt nākotne, kādi iespējamie riski un izaicinājumi varētu ilgtermiņā skart gan saimniecību, gan nozari," uzsver Ādams. 

Forumu atklās Ādams, bet prezentāciju ciklu uzsāks Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Antra Briņķe, informējot par nākotnes izaicinājumiem dzīvnieku veselības jomā. 

Turpinājumā par antimikrobiālo līdzekļu izmantošanu Somijā un to, vai ir iespēja tos samazināt, stāstīs Somijas Lauksaimnieku un meža īpašnieku centrālās savienības veterinārārste Lēna Suojala. Pārtikas un veterinārā dienesta Novietņu uzraudzības daļas vecākā eksperte Tatjana Pastare iepazīstinās ar prasībām dzīvnieku pārvadāšanā. 

Foruma pirmo daļu noslēgs divi ārzemju eksperti - Igaunijas dzīvnieku audzētāju asociācijas ģenerālmenedžeris Tanels Bulitko, kurš stāstīs par Igaunijas pieredzi liellopu eksportā, savukārt par Somijas pieredzi liellopu audzēšanā un eksportā informēs kooperatīva FABA attīstības vadītājs Hannu Millimeki.

Foruma otrajā daļā notiks paneļdiskusija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.