• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz autoceļu posmiem parādīsies signālstabiņi un speciālas iekārtas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:16, 17.11.2019


VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) plāno autoceļu posmos, kurus šķērso savvaļas dzīvnieki, uzstādīt signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.


Foto: LETA

LVC izsludinājuši iepirkumu par "Tehnisko līdzekļu (signālstabiņu un dzīvnieku brīdināšanas iekārtu) uzstādīšana autoceļa posmā, kur savvaļas dzīvnieki šķērso autoceļu". Iepirkuma dokumentācija liecina, ka signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas plānots uzstādīt astoņu autoceļu posmos.

Pieteikumus var iesniegt līdz 25.novembrim. Paredzēts, ka līguma darbības ilgums būs 90 dienas.

Signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas plānots uzstādīt divos Rīgas apvedceļa (A5) (Salaspils-Babīte) posmos, divos autoceļa Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Patarnieki) (A6) posmos un divos autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) (A8) posmos.

Tāpat ar tehniskajiem līdzekļiem paredzēts aprīkot autoceļa Rīga (Skulte)-Liepāja (A9) posmu, autoceļa Rīga-Ventspils (A10) posmu, kā arī trīs autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmus.

Signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas uzstādīs arī divos Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmos un reģionālā autoceļa Jelgava-Dalbe (P100) posmā.

Iepirkumā noteikts, ka pretendenta kopējais finanšu apgrozījums iepriekšējo divu auditēto un apstiprināto gada pārskatu gados vidēji bija vismaz 200 000 eiro. Tāpat noteikts, ka pretendentam jābūt pieredzei, kas iekļauj vismaz vienu izpildītu un pabeigtu autoceļu būvdarbu līgumu 70 000 eiro apmērā, kā arī specifisku darbu - ceļa signālstabiņu uzstādīšanu ar būvdarbu apjomu vienā objektā ne mazāk kā viena kilometra garumā.

Jau ziņots, ka Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē šogad februārī tika nolemts atbalstīt finanšu līdzekļu piešķiršanu 170 000 eiro apmērā izmēģinājuma projektiem tehnisko līdzekļu uzstādīšanai gar autoceļiem vietās, kur savvaļas dzīvnieki šķērso autoceļu. Savukārt maijā LVC informēja, ka Latvijā uz valsts autoceļiem izmēģinās tehnoloģijas sadursmju ar dzīvniekiem novēršanai.

Lai izmēģinātu tehnoloģijas, kas palīdz novērst autotransporta sadursmes ar dzīvniekiem, valsts ceļu tīklā sāka realizēt divus pilotprojektus - uz Ventspils šosejas (A10) un uz Jelgavas šosejas (A8) izvietojot meža dzīvnieku atbaidītājus pie ceļa signālstabiņiem un uzstādot žogu ar pārtraukuma posmu, kur dzīvniekiem šķērsot ceļu.

Tāpat vēstīts, ka 2018.gadā uz Latvijas autoceļiem notika 612 satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīti savvaļas dzīvnieki, kas ir par 6% vairāk nekā 2017.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.