• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zīle: "Reformu veic tikai ministrs Pūce, kurš ir visur un viens pats"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:02, 08.11.2019 1


Eiropas Parlamenta deputāts, Latvijas Ministru kabinetā pārstāvētās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Roberts Zīle intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) kritiski izteicies par vairākām valdības virzītajām iniciatīvām - gan par strauju valsts finansējuma palielināšanu politiskajām partijām, gan arī par administratīvi teritoriālo reformu.



Runājot par partiju finansēšanas kārtības maiņu, Zīle intervijā NRA pauž, ka godīgi būtu, ja plānotais finansējums tiktu novirzīts tām partijām, kuras tiks ievēlētas 14.Saeimā, vai arī valsts finansējums partijām tiktu palielināts pakāpeniski, nekaitinot cilvēkus.

"Šā brīža situācija galīgi nav piemērota tik straujam partiju finansējuma kāpumam. Šis lēmums ir ļoti riskants. Latvieši ir mierīgi līdz kaut kādam brīdim... Tomēr jāsaprot, ka no koalīcijas laivas neviens ārā netaisās lēkt, tāpēc šis lēmums tiks pieņemts," prognozē Zīle.

Savukārt apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvja, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces vadībā izstrādātā administratīvi teritoriālā reforma, pēc Zīles domām, lielā mērā ir politiska. "Reklāmās to var redzēt vislabāk: reformu veic tikai ministrs Pūce, kurš ir visur un viens pats."

Eiroparlamentārietis norāda uz plānotās reformas pretrunām ar solījumiem, proti, lai arī Pūce apgalvo, ka pēc reformas pilsētas varēs palīdzēt lauku teritorijām, tomēr faktiski izstrādātais plāns paredz daudzas pilsētas "izņemt" no apkārt esošajiem novadiem.

"Saprotu, Pūce "sodīja" [Ventspils mēru Aivaru] Lembergu, atstājot Ventspili kopā ar visu trūcīgo novadu, bet pārejās pilsētas? Pilnīgi neloģiski tiek veidoti jaunie novadi: kāda, piemēram, Pāvilostai varētu būt kopīga attīstības vīzija ar Vaiņodi vai Nīcu - tās nu būšot vienā novadā. Taču Liepāja, kas visiem pa vidu, iešot citu attīstības ceļu. Visi vidusskolēni tagad brauks no Pāvilostas uz Vaiņodi? Vai otrādi? Bet īstenībā viņi mācīsies Liepājā, kas būs atsevišķa administratīvi teritoriālā vienība," prāto Zīle.

Runājot par valdības, īpaši izglītības un zinātnes nozari pārraugošās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) plāniem attiecībā uz izglītības reformām, politiķis atzīst, ka tādu politiku un darbības stilu, kādu kopumā piekopj JKP, viņš iepriekš neesot redzējis.

"Ja runājam par JKP, šī partija ir hierarhiski uzbūvēta: ikviens zina savu lomu šajā piramīdā. Tie, kuri atrodas zemākā līmenī, saprot, ka augstākais līmenis ir jāklausa, viņi nav brīvi ne domāšanā, ne izteiksmē. Kādi tik nav bijuši laiki, bet tādu politiku neesmu redzējis," par JKP izsakās Zīle.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Lasiet arī

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.