• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Komisija sāks vērtēt ar nākamā gada budžetu saistītos likumprojektus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:42, 22.10.2019


Rīga, 22.okt., LETA. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien sāks darbu pie nākamā gada budžeta likumprojektu paketes. Uz sēdes pirmo daļu, kas sāksies plkst.9, uzaicināts Ministru prezidents Krišjānis Kari...
Rīga, 22.okt., LETA. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien sāks darbu pie nākamā gada budžeta likumprojektu paketes.

Uz sēdes pirmo daļu, kas sāksies plkst.9, uzaicināts Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un Fiskālās disciplīnas padomes pārstāvis.

Pusdienlaikā, plkst.13.30 komisija vērtēs neatkarīgajām institūcijām paredzēto finansējumu. Uz šī jautājuma apspriešanu uzaicināti Valsts prezidenta kancelejas, Satversmes tiesas un Finanšu ministrijas, Augstākās tiesas, Tieslietu padomes, Ģenerālprokuratūras, Tiesībsarga biroja, Valsts kontroles, Datu valsts inspekcijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Pēcpusdienā, sākot no plkst.15.30, komisija skatīs valsts budžeta pavadošo likumprojektu paketi, spiežot par Izglītības un zinātnes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžetu projektiem un pavadošajiem likumprojektiem.

Ar valsts budžetu saistītus jautājumus šodien izskatīs arī citas parlamenta komisijas.

Darbs pie valsts budžeta un to pavadošo likumprojektu paketes turpināsies arī rīt, 24.oktobrī.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā izskatīšanai parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā nodevusi likumprojektu par par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020-2022.gadam, kā arī likumprojektu "Par valsts budžetu 2020.gadam". 

Saeima apņēmusies nākamā gada budžetu izskatīt raiti, to pieņemot līdz valsts svētkiem. Paredzēts, ka pirmajā lasījumā budžetu varētu skatīt jau 30.oktobrī, savukārt otrais jeb galīgais lasījums budžetam varētu būt 13.novembrī un 14.novembrī.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) iepriekš uzsvēra, ka šis budžets ir īpašs ar to, ka pie tā strādājušas piecas koalīcijas partijas, kas nozīmē, ka katrai no politiskajām partijām bija jādomā arī par kompromisu. Līdz ar to nevarētu teikt, ka šajā budžetā ir kāda viena ļoti spilgta prioritāte, piebilda politiķe.

Budžeta projekts neapmierina opozīcijā darbojošos deputātus. Partijas "Saskaņa" politiķi, kuri jau līdz šim uzsvēruši, ka budžetu neatbalstīs, norādīja, ka nākamā gada budžets ir cinisks, turklāt šāda budžeta pieņemšana nozīmētu pārkāpt Saeimas deputāta zvērestu.

No 2020.gada budžetā plānotajiem izdevumiem desmit miljardu eiro apmērā 35% tiks novirzīti sociālajai aizsardzībai

Ministru kabinets iepriekš ārkārtas sēdē atbalstīja 2020.gada budžetu, kurā konsolidētie budžeta ieņēmumi prognozēti 9,89 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - desmit miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2019.gada budžetu, nākamgad ieņēmumi augs par 717,1 miljonu eiro, bet izdevumi - par 610,1 miljonu eiro.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2020.gadā prognozēti 6,88 miljardi eiro un izdevumi plānoti 7,22 miljardi eiro. Valsts pamatbudžeta izdevumu palielinājums, salīdzinot ar 2019.gada plānu, ir 400 miljoni eiro jeb 5,9%. Izdevumu palielinājums ir 325,2 miljoni eiro, kas paredzēts izdevumiem valsts pamatfunkciju finansēšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.