• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna pārmet NATO apmelojumus un uzbrukumus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:49, 09.07.2024


Ķīna otrdien asi kritizējusi NATO pēc ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikumiem, ka Pekina atbalsta Krieviju karā Ukrainā.



Ķīna nodēvēja tos par NATO "apmelojumiem un uzbrukumiem".

Vašingtonā šodien sākas NATO samits, kurā līdzās 32 NATO dalībvalstu līderiem piedalās arī Austrālijas, Japānas, Jaunzēlandes un Dienvidkorejas vadītāji.

Stoltenbergs preses konferencē pirms samita, kas veltīts NATO 75.gadadienai, sacīja, ka šo valstu iekļaušana samitā "parāda, ka mūsu drošība nav reģionāla, mūsu drošība ir globāla". "Un to skaidri parāda karš Ukrainā, kur Irāna, Ziemeļkoreja un Ķīna atbalsta un veicina Krievijas nelikumīgo agresijas karu pret Ukrainu," pirmdien sacīja Stoltenbergs.

Reaģējot uz Stoltenberga izteikumiem, Ķīnas Ārlietu ministrija asi kritizēja 1949.gadā dibināto drošības aliansi. "NATO tā dēvētā drošība ir uz citu valstu drošības rēķina, un tās rīcība ir radījusi ārkārtīgi augstu drošības risku pasaulei un reģionam," regulārajā preses konferencē Pekinā paziņoja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

"Ķīna stingri iebilst pret NATO apmelojumiem un uzbrukumiem Ķīnai, pret tās vēlmi novelt vainu uz citiem, kā arī pret to, ka NATO izmanto Ķīnu kā ieganstu, lai virzītos uz austrumiem Āzijas un Klusā okeāna reģionā un uzkurinātu reģionālo spriedzi," pavēstīja amatpersona.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis cer, ka Rietumu līderi samitā apliecinās stingru atbalstu Ukrainai, lai gan NATO nepiedāvās Ukrainai uzaicinājumu pievienoties aliansei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Pasaule NATO sola militāro palīdzību Ukrainai 2025.gadā vismaz 40 miljardu eiro apmērā

NATO līderi trešdien alianses samitā Vašingtonā apsolīja, ka nākamgad Ukrainai tiks piešķirta militārā palīdzība vismaz 40 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu tai cīnīties pret Krieviju.

Pasaule Latvijas amatpersonas piedalīsies NATO samitā

Vašingtonā, ASV, no šodienas līdz ceturtdienai, 11.jūlijam, norisināsies NATO samits, uz kuru dosies arī Latvijas delegācija Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā.