• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievi ar droniem un raķetēm uzbrūk daudziem Ukrainas apgabaliem (papildināta)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:49, 22.03.2024


Krievijas bruņotie spēki naktī uz piektdienu ar trieciendroniem un raķetēm uzbruka daudziem Ukrainas apgabaliem, kuros tika izsludināta gaisa trauksme.


facebook.com/MNS.GOV.UA
Foto: Facebook

Krievijas trieciendroni "Shahed" ceturtdienas vakarā tika fiksēti Ukrainas dienvidos, bet vēlāk tie tika raidīti arī uz citiem Ukrainas apgabaliem.

Harkivā atskanēja apmēram 15 sprādzieni, un sprādzienu skaņas bija dzirdamas arī Zaporižjā. Harkivā dažās vietās izcēlās ugunsgrēki un radās elektroapgādes problēmas, jo ienaidnieks mērķēja uz enerģētikas struktūru.

Sūkņu apakšstaciju atslēgšanas dēļ pilsētā arī ir problēmas ar ūdensapgādi.

Zaporižjai veikti 12 raķešu triecieni, iznīcinātas septiņas mājas, vēl 35 bojātas.

Kā ziņo Gaisa spēki, triecieni šonakt veikti ar ballistiskajām raķetēm H-47M2 "Kinžal" un spārnotajām raķetēm H-22.

Uz Ukrainu palaistas arī vairākas bezpilota lidaparātu uzbrukuma grupas.

Piektdienas rītā tika konstatēta Krievijas spārnoto raķešu palaišana uz Ukrainu no lidmašīnām Tu-95MS Kaspijas jūras rajonā. Spārnotās raķetes lidoja uz Kremenčuku, Krivijrihu un citām pilsētām.

Krievijas karaspēks pagājušajā naktī veica pēdējā laikā lielāko uzbrukumu Ukrainas energosistēmai, paziņoja Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Holuščenko.

"Mērķis ir ne tikai nodarīt kaitējumu, bet mēģināt atkal, tāpat kā pagājušajā gadā, izraisīt plaša mēroga traucējumus valsts energosistēmā. Diemžēl ir veikti triecieni un nodarīti bojājumi ražošanas iekārtām, elektroenerģijas pārvades un sadales sistēmai vairākos apgabalos," sociālajā tīklā "Facebook" raksta ministrs.

"Enerģētiķi jau strādā, lai atjaunotu elektroapgādi. Mēs darām visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztu gaismu cilvēkiem," piebilda ministrs.

Fiksēti trāpījumi enerģētikas objektiem Zaporižjā, Harkivā, Krivijrihā, Ivano-Frankivskas apgabalā, Ļvivas apgabalā, Dņipropetrovskas apgabalā, Hmeļņickas apgabalā, Vinnicas apgabalā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Pasaule Zelenskis: Trieciens Harkivas TV tornim bija iebiedēšana

Krievijas raķetes trieciens Harkivas televīzijas tornim bija nepārprotama iebiedēšana, paziņoja Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis.