• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc PVN likmes palielināšanas igauņi apsver iespēju iepirkties Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:12, 03.01.2024


Igaunijā no 1.janvāra pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme ir paaugstināta par diviem procentpunktiem - līdz 22%, tādēļ daļa Igaunijas iedzīvotāju apsver iespēju iepirkties Latvijā, kur PVN likme ir zemāka, liecina pēc bankas "Citadele" pasūtījuma veiktās aptaujas dati.



Aptaujā uz jautājumu, vai PVN likmes kāpuma dēļ plāno iepirkties kaimiņvalstīs, 47% respondentu atbildējuši, ka par to nav domājuši.

Vienlaikus no tiem, kuri par to bija domājuši, 59% norādījuši, ka neplāno iepirkties kaimiņvalstīs. Tomēr 41% respondentu plāno doties iepirkties uz kaimiņvalstīm: 2% plāno apmeklēt Somiju, 21% - Latviju, bet 18% - gan Somiju, gan Latviju.

Aptaujā arī secināts, ka gandrīz divas trešdaļas Valgas apriņķa iedzīvotāju šogad plāno doties iepirkties Latvijā. Biežāk nekā iepriekš Latvijas veikalos iepirkties plāno arī Raplas un Pērnavas apriņķu iedzīvotāji, kur gandrīz trešdaļa iedzīvotāju plāno biežāk doties iepirkties uz Latviju.

Aptaujas rezultāti liecina, ka starp tiem, kuri šogad dosies iepirkties Latvijā, ir divreiz vairāk vīriešu nekā sieviešu.

Somijā un Latvijā biežāk nekā līdz šim iepirkties plāno 29% Harju apriņķa iedzīvotāju, savukārt līdzīgi plāni ir 20% aptaujāto Tartu apriņķa iedzīvotāju.

Tomēr, kā norāda bankas "Citadele" Igaunijas filiāles Privātpersonu apkalpošanas daļas vadītāja Marina Hakiainena, iepirkšanās brauciens uz kaimiņvalsti var arī neatmaksāties, ņemot vērā ar to saistītās papildu izmaksas. Lai gan Latvijas veikali var šķist pievilcīga ideja, tomēr, ņemot vērā gan degvielas patēriņu, gan sabiedriskās ēdināšanas iestāžu apmeklējumus, šāds brauciens var nedot lielu ietaupījumu. "Vietējo atlaižu akciju laikā var ietaupīt daudz vairāk naudas un laika nekā iepērkoties kaimiņvalstī," viņa minēja.

Somijā jau vairāk nekā desmit gadus PVN likme ir 24%, savukārt Latvijā tā ir 21%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Krievija slāpē Igaunijas mobilo sakaru operatoru signālus pierobežā

Krievija pie Igaunijas robežas ir uzbūvējusi simtiem jaunu mobilo sakaru torņu, nesen Pleskavas apgabalā netālu no robežas tika atslēgts ātrgaitas internets un tagad varas iestādes šajā reģionā vēlas slāpēt visu Igaunijas operatoru signālus, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule Igauniju atstāj Pareizticīgās baznīcas metropolīts

Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Jevgeņijs, kurš attaisno Krievijas agresiju Ukrainā un tāpēc nav saņēmis uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, otrdien atstāj Igauniju.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Tartu Universitātes profesors

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizturējusi Tartu Universitātes profesoru Vjačeslavu Morozovu, kurš ir Krievijas pilsonis un kuru Igaunijas Drošības policija (KaPo) tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Pasaule Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma divi kriptokrāpniecībā apsūdzētie

Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma par pusmiljardu eiro vērtu krāpniecību darījumos ar kriptovalūtu apsūdzētie Sergejs Potapenko un Ivans Turigins, kuru izdošanu pieprasa ASV.