• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas robežsargi saņem ciet divus Igaunijas loģistikas speciālistus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:42, 14.06.2023


Krievijas robežsargi otrdien aizturējuši divus Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta loģistikas darbiniekus, kuri robežas uzturēšanas darbu laikā nejauši šķērsojuši robežu.



Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta darbinieki ieradušies Sātses robežšķērsošanas punktā valsts dienvidaustrumos, lai apsekotu robežas posmu, kurā plānoti uzturēšanas darbi.

Divi no trim darbiniekiem kļūdījās un ar visurgājēju iebrauca Krievijas teritorijā. Netālu no robežas neilgi pirms plkst.15.00 attiecīgi 61 un 57 gadus vecos vīriešus aizturēja Krievijas robežsargi, informējis Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments.

Loģistikas speciālisti robežšķērsošanas punkta apsekošanai kļūdaini izvēlējušies patruļas ceļu Krievijas pusē, nevis asfaltēto ceļu Igaunijas pusē. Aizturēšanas laikā viņi atradās dažus metrus Krievijas teritorijā.

Aizturēšanas laikā viņi nepretojās un Krievijas robežsargi nepielietoja spēku.

"Šodienas incidents bija cilvēciska kļūda. Pašlaik darām visu, lai pēc iespējas ātrāk mūsu darbinieki atgrieztos Igaunijā," paziņoja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Dienvidu prefektūras vadītājs Vallo Kopels.

Plkst.17 Igaunijas departaments uzaicināja Krievijas puses pārstāvi uz tikšanos Sātses robežkontroles punktā. Tikšanās laikā puses oficiāli reģistrēja incidentu, tomēr nespēja vienoties par tūlītēju darbinieku nodošanu atpakaļ Igaunijas pusei.

Abi aizturētie Igaunijas loģistikas speciālisti nav policisti, bet gan līgumdarbinieki. Viņi bija civilā apģērbā un bez jebkāda speciāla aprīkojuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kriminālziņas Migrantu apturēšanai robežsardzei arvien biežāk jāpielieto šaujamieroči

Nelegālo migrantu skaits pār Baltkrievijas-Latvijas robežu strauji pieaug, un robežsardzei arvien biežāk ir jāpielieto šaujamieroči šo likumpārkāpēju aizturēšanai, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Robežsargi aizturējuši 21 nelegālo imigrantu Aglonā

Piektdien Valsts robežsardze Aglonā aizturējusi kārtējo nelegālo imigrantu grupu - 21 iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu trešo valstu pilsoni, informēja robežsardze.

Sabiedrība Lietuva nosūtīs uz Latviju 20 robežsargus

Lietuva nosūtīs 20 robežsargus uz Latviju, lai palīdzētu kaimiņvalstij saistībā ar rekordlielo nelegālo migrantu plūsmu, pirmdien paziņoja Lietuvas iekšlietu viceministrs Arnolds Abramavičs.