• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar NBS formām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:15, 29.02.2024


Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formām, aizsardzības nozares portāla "sargs.lv" rīkotajā tiešsaistes diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka sadarbība ar Zemessardzi notiek vismaz desmit gadus un pēdējos gados tā kļuvusi vēl intensīvāka, sargājot valsts austrumu robežu.

Sadarbību ar NBS iecerēts stiprināt vēl vairāk, un plānots, ka šogad robežsargi saņems tādu pašu formu kā armijai, līdz ar to šie dienesti būs vienādā apģērbā.

Jau ziņots, ka jaunā dizaina kaujas formas tērpus NBS sāka ieviest 2020.gadā. Jauno formas tērpu "Woodlatpat" kamuflāžā izmantota krāsu gamma, kas īpaši piemērota Latvijas dabas apstākļiem, kā arī tās ģeometriskās formas samazina iespēju vizuāli pamanīt karavīru. Tāpat jaunajā formastērpā ir ieviesti dažādi funkcionālie uzlabojumi, kas nodrošina gan ērtāku lietošanu, gan ilgāku noturību formas nēsāšanas laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kriminālziņas Migrantu apturēšanai robežsardzei arvien biežāk jāpielieto šaujamieroči

Nelegālo migrantu skaits pār Baltkrievijas-Latvijas robežu strauji pieaug, un robežsardzei arvien biežāk ir jāpielieto šaujamieroči šo likumpārkāpēju aizturēšanai, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Robežsargi aizturējuši 21 nelegālo imigrantu Aglonā

Piektdien Valsts robežsardze Aglonā aizturējusi kārtējo nelegālo imigrantu grupu - 21 iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu trešo valstu pilsoni, informēja robežsardze.

Sabiedrība Lietuva nosūtīs uz Latviju 20 robežsargus

Lietuva nosūtīs 20 robežsargus uz Latviju, lai palīdzētu kaimiņvalstij saistībā ar rekordlielo nelegālo migrantu plūsmu, pirmdien paziņoja Lietuvas iekšlietu viceministrs Arnolds Abramavičs.