• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pētījums: Ik gadu pasaulē tiek uzņemti vairāk nekā 1,4 triljoni fotogrāfiju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 19:42, 07.03.2023


Aizvadītajā nedēļā mobilo tehnoloģiju izstādē MWC 2023 Barselonā tika prezentēts jauns pētījums "XMAGE Trend Report", kurā izceltas un apkopotas galvenās tendences un secinājumi par fotogrāfiju uzņemšanu ar viedtālruni.



Sadarbībā ar vizuālo analītiķu komandu tika izpētīti gandrīz četri miljoni fotogrāfiju, kas nosūtītas no 170 dažādām valstīm. Pētījuma rezultāti atklāj jaunākās tendences fotogrāfiju uzņemšanā un pārmaiņas sabiedrībā.

Tiek lēsts, ka ik gadu pasaulē tiek uzņemti vairāk nekā 1,4 triljoni fotogrāfiju, no kurām vairāk nekā 89% tiek uzņemtas ar viedtālruni. Viedtālruņu tehnoloģijas ne tikai maina fotogrāfijas būtību, bet arīdzan palīdz cilvēkiem labāk novērtēt apkārtējo pasauli.

"XMAGE Trend Report" pētījumu grupas vadītāja, socioloģe Nikola Fernandesa (Nicole Fernandes) norāda, ka, piemēram, mūsdienu sievietes fotogrāfijās izvēlas uzsvērt jaunus sociālos akcentus, salīdzinot ar rezultātiem pirms dažiem gadu desmitiem. "Apkopojot pētījuma rezultātus, mēs secinājām, ka mūsdienu sievietes vairāk cenšas izcelt savu tēlu - viņu apģērbs ir rūpīgi pārdomāts, un fotografējoties viņas dod priekšroku dažādiem filtriem. Taču svarīgi, ka mūsdienu sieviete cenšas atklāt arī savu spēcīgo raksturu - viņa izskatās stipra un pašpārliecināta," norāda N. Fernandesa.

Savukārt mūsdienu vīrieši fotogrāfijās vairāk uzsver savu ģimenes statusu. Analizētajās fotogrāfijās lielākoties redzami vīrieši, kas nododas savām ikdienas aktivitātēm, hobijiem vai vienkārši pavada laiku kopā ar ģimeni, turklāt arvien vairāk vīriešu fotogrāfijās cenšas parādīt savu tēvišķo pusi. Fotogrāfijas atspoguļo arī sabiedrības tendences - mūsdienu vīrietim ir svarīga ģimene un kvalitatīva laika pavadīšana ar to.

Iegūtie rezultāti apliecina, ka pusmūža vecuma cilvēki (40-60 gadi) fotografē retāk, turklāt šajā vecuma grupā daudz biežāk tiek fotografēti vīrieši, nevis sievietes - gandrīz katrā trešajā fotogrāfijā, ko sūta pusmūža vecuma cilvēki, ir attēlots vīrietis, un tikai 10,7% fotogrāfiju ir tās pašas vecuma grupas sievietes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Ekonomika Olainē tika izgudrotas jaunas ķīmiskās tehnoloģijas (+VIDEO)

Projekts tiek īstenots, pateicoties LIAA un Innowation Norway atbalstam.

Ekonomika Rīgā notiks Latvijas FinTech forums

Šodien Rīgā notiks otrais Latvijas "FinTech" forums, kas pulcēs Latvijas un Eiropas valstu finanšu tehnoloģiju uzņēmumu vadītājus, finanšu un tehnoloģiju profesionāļus, investorus un amatpersonas, informē Latvijas Bankas pārstāvji.

Sabiedrība Skolēnus un studentus aicina pieteikties ikgadējam LATA atvērto datu hakatonam

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina Latvijas skolēnus un studentus pieteikties ikgadējam asociācijas rīkotajam hakatonam un ideju ģeneratoram, informēja pasākuma organizatori.

Ekonomika Inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai MVU būs 52,5 miljoni eiro no ES fondiem

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) iesniegt projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai, lai nodrošinātu finansējuma pieejamību biznesa ideju īstenošanai un uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā, informēja CFLA pārstāvji.