• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


RFE/RL atklāj biroju Viļņā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:00, 11.01.2023


ASV finansētā raidsabiedrība "Radio Brīvā Eiropa"/"Radio Brīvība" (RFE/RL) atklājusi biroju Viļņā.



Izlemjot par biroja Viļņā izveidošanu, RFE/RL paziņoja, ka Viļņā strādās Baltkrievijas redakcijas žurnālisti un Baltkrievijas krievvalodīgajai auditorijai paredzēto telekanāla "Current Time TV" projektu dalībnieki.

Sveicot raidsabiedrību, Lietuvas prezidents Gitans Nausēda vienas no pasaulē lielākajām un cienītākajām ziņu organizācijām klātbūtni Viļņā raksturoja kā "atzinību Lietuvas centieniem sniegt patvērumu un atbalstu Baltkrievijas civilajai sabiedrībai", informēja Lietuvas prezidenta kancelejā.

Nausēda atgādināja, ka Viļņai vienmēr ir pulcējusi spilgtākos un brīvību mīlošākos cilvēkus no Baltkrievijas.

Arī parlamenta spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena sacīja, ka jau kādu laiku Viļņa ir bijusi platforma cilvēkiem, kas gādā par Baltkrievijas demokrātisku nākotni.

RFE/RL prezidents un izpilddirektors Džeimijs Flaijs sacīja, ka birojs tiek atklāts pēc vairāku gadu ilgām atklātām diskusijām un norādīja, ka daudzus gadus padomju okupācijas laikā "Radio Brīvā Eiropa" bija dzirdams klausītājiem arī Lietuvā.

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska atklāšanas pasākumā otrdien teica, ka tas paver jaunas iespējas Baltkrievijas žurnālistiem publiskot patiesību.

Ceturtdien tiks oficiāli atklāts RFE/RL birojs Rīgā, kurā strādās Krievijas redakcijas un "Current Time TV" žurnālisti. Rīgā izvietosies arī raidsabiedrības jaunā nodaļa, kas nodarbosies ar žurnālistisko izmeklēšanu.

Pērn martā RFE/RL paziņoja, ka atvērs jaunus birojus Rīgā un Viļņā.

RFE/RL 6.martā paziņoja par darbības apturēšanu Krievijā. RFE/RL savu lēmumu skaidroja ar bankrota procedūru, ko Krievijas varasiestādes sākušas pret raidsabiedrību, pieaugošo policijas spiedienu pret RL/RFE žurnālistiem un jauno mediju kara cenzūras likumu Krievijā.

RFE/RL korespondentu punkts tika atvērts Maskavā 1991.gadā pēc prezidenta Borisa Jeļcina ielūguma.

2021.gada decembrī Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms pasludināja RFE/RL par "ekstrēmistu organizāciju" un raidsabiedrības ziņu izplatīšana un lietošana kļuva par krimināli sodāmu pārkāpumu.

Flaijs informēja, ka divi Baltkrievijas redakcijas žurnālisti Ihars Losiks un Andrejs Kuzņečiks nepamatoti atrodas ieslodzījumā Baltkrievijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Lasiet arī

Kriminālziņas SEPLP lūgs Latvijas Radio paskaidrojumu par ētera pārrāvumu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) lūgs Latvijas Radio valdei paskaidrojumu par ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ.

Ekonomika Nosauktas visklausītākās radio stacijas Latvijā

Pēdējo sešu mēnešu laikā radio ik dienu klausījušies vidēji 65% jeb 989 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kas ir par 2,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" apkopotie dati.

Pasaule Igaunijā sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā

Igaunijā piektdien sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā.

Sabiedrība Latvijas Radio skanēs hokeja izlases spēlētāju ierunātās pasakas

"Latvijas Radio" skanēs Latvijas hokeja izlases spēlētāju un treneru ierunātas pasakas, informē Latvijas Radio.