• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijā atkal protestē pret enerģētikas politiku un atbalstu Ukrainai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 11.10.2022


Austrumvācijas pilsētu ielās pirmdienas vakarā atkal izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret valdības enerģētikas politiku un atbalstu Ukrainai.



15 pilsētās Mēklenburgas-Priekšpomerānijas zemē saskaņā ar sākotnējām policijas aplēsēm demonstrācijās piedalījušies aptuveni 7000 cilvēku.

Zemes galvaspilsētā Šverīnē saskaitīti gandrīz 2400 demonstrantu.

Arī Saksijā-Anhaltē vairākās pilsētās, tostarp Magdeburgā un Hallē, demonstrantu skaits saskaņā ar policijas datiem pārsniedzis 1000.

Tīringenē demonstrācijas notikušas Gērā, Jēnā, Erfurtē un vairākās mazākās pilsētās. Savukārt Saksijā protesti rīkoti Kemnicā, Leipcigā, Drēzdenē un citviet.

Precīzāku informāciju par demonstrantu skaitu Iekšlietu ministrija sola sniegt otrdien.

Šverīnē un Neibrandenburgā mītiņu runātāji cita starpā pieprasīja pilsoņiem pieejamas enerģijas un pirmās nepieciešamības preču cenas.

Daļa demonstrantu pieprasīja arī ieroču piegāžu apturēšanu Ukrainai un pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu.

Savukārt Magdeburgā uz protestētāju plakātiem bija lasāmi tādi saukļi kā "Izbeidziet melot par gāzes piegādēm!", "Mēs neizglābsim visu pasauli!" vai "Apturiet cenu eksploziju miera, brīvības un labklājības vārdā!"

Tikmēr Kemnicā līdzās Saksijas karogiem plīvoja arī Krievijas karogi, bet uz liela transparenta bija lasāms: "Kemnica celies! Patiesība - Brīvība - Miers!"

Septembrī opozīcijā esošā galēji kreisā partija "Die Linke" ("Kreisie") aicināja vāciešus pirmdienās, sākot ar 5.septembri, iziet ielās, lai paustu neapmierinātību ar federālās valdības enerģētikas un sociālo politiku.

Tādējādi kreisie ekstrēmisti, kam pieslējušies arī labējie radikāļi, mēģina ekspluatēt Leipcigas pirmdienas demonstrāciju tradīciju, kas 1989.gadā noveda pie komunistiskā marionešu režīma krišanas.

3.oktobrī, Vācijas Vienības dienā, austrumu federālajās zemēs Tīringenē, Saksijā, Saksijā-Anhaltē, Brandenburgā un Mēklenburgā-Priekšpomerānijā, kas savulaik atradušās komunistiskā režīma jūgā, demonstrācijās piedalījās vairāk nekā 100 000 cilvēku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajās dienās laiks kļūs vasarīgi silts

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā gaiss Latvijā kļūs arvien siltāks, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.