• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā ASV basketbola zvaigznei Grainerei piespriež 9 gadus cietumā (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:19, 04.08.2022


Krievijas tiesa ceturtdien piesprieda ASV basketbolistei Britnijai Grainerei deviņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku kontrabandā.




Maskavas reģiona Himku rajona tiesa viņai arī piesprieda viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu un noteica, ka cietumsods viņai jāizcieš vispārēja režīma labošanās kolonijā.

Graineres aizstāvības komanda paziņoja, ka spriedumu pārsūdzēs.

ASV prezidents Džo Baidens nosauca Krievijas tiesas spriedumu par nepieņemamu.

"Krievija nepamatoti aiztur Britniju. Tas ir nepieņemami, un es aicinu Krieviju nekavējoties viņu atbrīvot, lai viņa varētu būt kopā ar sievu, mīļajiem, draugiem un komandas biedriem," teikts Baidena paziņojumā.

ASV prezidents atkārtoti uzsvēra, ka viņš "nenogurstoši strādās un meklēs visus iespējamos ceļus", lai repatriētu Graineri un ieslodzījumā Krievijā turēto bijušo ASV jūras kājnieku Polu Vīlanu. ASV mediji ziņojuši, ka Baidena administrācija piedāvājusi atbrīvot ASV ieslodzīto Krievijas ieroču tirgoni Viktoru Butu, lai viņu apmainītu pret Graineri un Vīlanu.

Prokuratūra bija pieprasījusi Grainerei deviņarpus gadu cietumsodu.

Brittney Griner's lawyers tell Russian court she was prescribed medical cannabis

Grainere 17.februārī tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Basketboliste skaidroja, ka kārtridži viņas bagāžā nonāca, visticamāk, stresā kārtojot somu pirms došanās no Arizonas un Maskavu. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Tāpat sportiste tiesā stāstīja, ka viņai pēc aizturēšanas netika izskaidrotas viņas tiesības un netika piedāvāta advokāta palīdzība. Grainerei likts parakstīt arī kādu dokumentu, nepaskaidrojot, kas tajā rakstīts. Tikai pāris dienas vēlāk Grainerei tiesā paskaidrots, kādas apsūdzības viņai ir izvirzītas.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Krievija WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Pasaule ANO eksperti apstiprina, ka Harkivā sprāgusi Ziemeļkorejas raķete

ANO eksperti nosūtījuši ANO Drošības padomei ziņojumu, kurā apstiprināts, ka pret Ukrainu izmantota Ziemeļkorejā ražota ballistiskā raķete, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kas iepazinusies ar ziņojuma tekstu.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.