• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizturēts žurnālista de Vrīsa slepkavības iespējamais organizētājs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:40, 05.07.2022


Nīderlandē pirmdien aizturēts 27 gadus vecs Polijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par žurnālista Pētera R. de Vrīsa slepkavības organizēšanu.


Foto: AFP / LETA

64 gadus vecais de Vrīss, kurš bija pazīstams ar rakstiem par noziedzību, tika sašauts 2021.gada 6.jūlija vakarā Amsterdamā pie televīzijas studijas. Žurnālists, uz kuru tika raidītas piecas lodes, tika nogādāts slimnīcā, kur pēc deviņām dienām no gūtajiem ievainojumiem nomira.

Aizturētais, kura identitāte netiek atklāta, tiek turēts aizdomās par to personu organizēšanu, kuras nogalināja de Vrīsu, paziņoja prokuratūra. Plašāku informāciju prokuratūra neatklāja, bet norādīja, ka turpina izmeklēt, kurš un kāpēc pasūtīja žurnālista slepkavību.

Pirmo ievērību de Vrīss guva rakstot par miljonāra Fredija Heinekena nolaupīšanu 1983.gadā, bet pēdējā viņa publikācija bija saistīta ar Nīderlandē visvairāk meklēto narkotiku tirgotāju tiesas prāvu.

Aizdomās par de Vrīsa nogalināšanu nepilnu stundu pēc slepkavības tika aizturētas divas personas - 21 gadu vecs Nīderlandes pilsonis Delano G. un Polijas pilsonis Kamils E. Viņi tika aizturēti automašīnā netālu no Hāgas. Automobilī tika atrasts slepkavības ierocis un viņu mobilajos telefonos - īsziņas, kas saista viņus ar slepkavību.

Prokuratūra ir pieprasījusi viņiem mūža ieslodzījumu. Spriedums viņu lietā gaidāms 14.jūlijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Pasaule ANO eksperti apstiprina, ka Harkivā sprāgusi Ziemeļkorejas raķete

ANO eksperti nosūtījuši ANO Drošības padomei ziņojumu, kurā apstiprināts, ka pret Ukrainu izmantota Ziemeļkorejā ražota ballistiskā raķete, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kas iepazinusies ar ziņojuma tekstu.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.