Baidens dosies uz Eiropu, kas būs viņa pirmā ārvalstu vizīte

Pasaule
LETA 10:35, 09.06.2021 0

ASV prezidents Džo Baidens trešdien dosies vizītē uz Eiropu, kas būs viņa pirmā ārvalstu vizīte kopš stāšanās amatā janvārī.

 
Foto:

Vizītes sākumā Baidenam un pirmajai lēdijai Džilai Baidenai paredzēts tikties ar ASV karavīriem Anglijas grāfistē Safolkā.

Ceturtdien Baidenam paredzēts tikties ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu. Tikšanās notiks netālu no Kornvolas, kur no 11.jūnija līdz 13.jūnijam norisināsies G7 valstu līderu samits, kura gaitā Baidenam paredzētas sarunas arī ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un citiem G7 līderiem.

Lielbritānijas apmeklējuma beigās svētdien Baidenu pāri Vindzoras pilī pie Londonas uzņems karaliene Elizabete II.

Pirmdien Baidenam paredzēts piedalīties NATO samitā Briselē, kur nākamajā dienā plānota augstākā līmeņa tikšanās ar Eiropas Savienības pārstāvjiem.

Nākamajā trešdienā Baidenam paredzēts Ženēvā tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un pēc tam atgriezties Vašingtonā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Lasiet arī

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.