• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:46, 16.05.2024


Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.


facebook.com/robertficosk
Foto: Facebook

Telekanāls TA3 un laikraksts "Dennik" vēlu trešdienas vakarā tomēr nesniedza sīkāku informāciju par Fico veselības stāvokli.

Pirms tam trešdienas vakarā saskaņā ar oficiālu informāciju 59 gadus vecā Fico dzīvība bija apdraudēta. Valdība pēc tam nav nākusi klajā ar jaunu paziņojumu vai skaidrojumu.

Premjerministru ar vairākiem šāvieniem smagi ievainoja 71 gadu vecs vīrietis kalnrūpniecības pilsētā Handlovā. Tas notika pie vietējā kultūras nama pēc valdības izbraukuma sēdes, kad Fico izgāja tikties ar atbalstītājiem.

Valdība paziņoja, ka uzbrukumam bija "politisks motīvs". Mediji ziņoja, ka policija nopratinājusi arī šāvēja sievu.

Policija ir aizturējusi šāvēju. Vairāki Slovākijas mediji, arī žurnāls "Plus 7 Dni", vēstīja, ka premjeru sašāvis rakstnieks Jurajs Čintula, kurš sociālajos tīklos atklāti paudis naidu pret Fico.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu

Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu, kas plānoja provokācijas un parlamenta ieņemšanu, pirmdien paziņojis Ukrainas drošības dienests un prokuratūra.

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Pasaule ASV karabāzēs Eiropā izsludināta paaugstināta trauksme

Vairākās ASV militārajās bāzēs Eiropā, arī Vācijā, aizvadītajā nedēļas nogalē izsludināta paaugstināta trauksme saistībā ar bažām par iespējamu teroristu uzbrukumu.

Pasaule Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Kriminālziņas Slovākijas premjerministrs ievainots apšaudē (VIDEO)

Slovākijas mediji ziņo, ka premjerministrs Roberts Fico ticis ievainots apšaudē un nogādāts slimnīcā.