Aicinās pēc iespējas straujāk ieviest ES digitālo Covid-19 sertifikātu

Pasaule
LETA 08:40, 08.06.2021 0

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodienas debatēs aicinās pēc iespējas straujāk ieviest Eiropas Savienības (ES) digitālo Covid-19 sertifikātu un atkārtos nepieciešamību nodrošināt plaši pieejamu testēšanu par pieņemamu samaksu.

 

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, EP deputāti gatavojas šonedēļ pieņemt gala lēmumu par ES digitālo Covid-19 sertifikātu, lai pēc iespējas drīz varētu atsākties ceļošana un ekonomikas atveseļošanās.

Viņš pavēstīja, ka sertifikāta pieņemšana EP notiek pēc paātrinātas likumdošanas procedūras, lai tas varētu būt spēkā, sākoties vasaras sezonai. Vienošanās ar ES Padomi tika panākta divus mēnešus pēc tam, kad Eiropas Komisija (EK) bija iesniegusi priekšlikumu.

Sertifikāts būs bezmaksas un pastāvēs gan digitāli, gan papīra formātā. Tas apliecinās, ka īpašnieks ir vakcinēts, atveseļojies no Covid-19 vai nesen saņēmis negatīvu testa rezultātu. Vienota sistēma ļaus ES dalībvalstīm izsniegt sertifikātus, kas būs savstarpēji atzīti, savietojami, droši un verificējami visā ES.

Paredzēts, ka debatēs EP deputāti uzsvērs, ka dalībvalstīm nevajadzētu sertifikātu īpašniekiem noteikt papildu ceļošanas ierobežojumus, piemēram, karantīnu, pašizolāciju vai testēšanu, ja vien tas nav pamatots sabiedrības veselības apsvērumos.

Balsojums par tiesību aktiem notiks otrdien, rezultātus paziņos trešdien no rīta. Kad regulas būs pieņemta plenārsēdē, tās būs oficiāli jāpieņem arī ES Padomei un jāpublicē Oficiālajā Vēstnesī. Tas stāsies spēkā līdz ar 1.jūliju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Lasiet arī

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.