Baltkrievijas opozīcija nāk klajā ar stratēģiju Lukašenko gāšanai

Pasaule
LETA 11:31, 10.02.2021 0

Baltkrievijas opozīcija otrdien nākusi klajā ar stratēģiju līdzšinējā prezidenta Aleksandra Lukašenko gāšanai no varas.

 
Foto:

Baltkrievu demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska paziņoja par "Stratēģiju baltkrievu uzvarai", kas paredz jaunus protestus visā Baltkrievijā, sākot no marta.

Taču dokumentā norādīts, ka jaunu vēlēšanu sarīkošanai nepieciešams, lai pārstāvji no Baltkrievijas valdības un demokrātiskās kustības slepeni sēžas pie sarunu galda.

Lai tas notiktu, Lukašenko režīms ir jānovājina vēl vairāk, piemēram, caur starptautisko spiedienu, teikts dokumentā.

Protesti pret Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimst kopš 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos. Opozīcija par patieso vēlēšanu uzvarētāju uzskata Cihanousku.

Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu vardarbīgu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Protestu kulminācijas brīdī Baltkrievijā ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku.

Vairāki protestētāji tika nogalināti, simtiem ievainoti un tūkstošiem aizturēti.

Protesti turpinās joprojām, bet daudz mazākos mērogos, un daudzi opozīcijas atbalstītāji ir ieslodzīti vai aizbēguši uz ārvalstīm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD atkārtoti aicina iedzīvotājus neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmajās Lieldienu brīvdienās neceļot uz Krieviju vai Baltkrieviju un atgādina par augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem šo valstu teritorijā.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Sabiedrība Vāc parakstus par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju.

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.