• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievijā piespriež divu gadu cietumsodu telekanāla «Belsat» līdzstrādniecei

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:39, 23.04.2024


Baltkrievijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu kādai galvaspilsētas Minskas iedzīvotājai par to, ka viņa sadarbojusies ar Polijā strādājošo telekanālu "Belsat", kas ir opozīcijā Aleksandra Lukašenko režīmam.



Minskas pilsētas tiesa atzina Anastasiju Matjašu par vainīgu "dalībā ekstrēmistiskā organizācijā".

Matjaša tika apsūdzēta par to, ka no 2021.gada jūnija līdz 2023.gada novembrim par atlīdzību "Belsat" vajadzībām tulkojusi, labojusi un rediģējusi tekstus.

Tiesa arī lika Matjašai iemaksāt valsts budžetā no "Belsat" saņemto atalgojumu.

"Belsat" ir satelīttelevīzijas kanāls, kas izveidots saskaņā ar Polijas Ārlietu ministrijas un Polijas sabiedriskās televīzijas TVP 2007.gadā noslēgto līgumu. Tas raida galvenokārt baltkrievu valodā, bet dažas programmas ir arī krievu valodā.

Kanāls atspoguļo Baltkrievijas opozīcijas darbību. "Belsat" žurnālisti Baltkrievijā vairākkārt aizturēti un tiesāti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Sabiedrība Vāc parakstus par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju.

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Sabiedrība Rosina liegt Latvijā atrasties arī Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem

Pēc Nacionālās apvienības (NA) likumprojekta par liegumu Baltkrievijas transportlīdzekļiem nonākšanas darba kārtībā "Jaunā vienotība" (JV) iepazīsies ar piedāvāto risinājumu un vērtēs tā ieviešanas iespējas praksē. Tā sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics.