• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lukašenko: Piemaskavas terorakta rīkotāji mēģināja bēgt uz Baltkrieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:41, 26.03.2024


Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko apšaubījis Kremļa un Krievijas propagandas apgalvojumus, ka uzbrukumā Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall" iesaistītie cilvēki jau iepriekš gatavojušies atkāpties uz Ukrainu, paziņojot, ka viņi sākotnēji devušies uz Baltkrieviju.



"Viņi nevarēja iekļūt Baltkrievijā. Viņu kuratori saprata, ka nav iespējams iekļūt Baltkrievijā. Jo pirmajās minūtēs, tāpat kā Krievijā, daļa apgabalu pārgāja uz pastiprinātu drošības režīmu," pavēstīja Lukašenko.

Pēc viņa teiktā, tika iesaistīti Iekšlietu ministrijas spēki, uz ceļiem, tostarp ar Krieviju, tika izveidoti kontrolpunkti, tika iesaistīts VDK, Valsts robežkomiteja, dažas armijas daļas.

"Tāpēc viņi nekādā gadījumā nevarēja iekļūt Baltkrievijā. Viņi to redzēja. Tāpēc viņi pagriezās un devās uz Ukrainas-Krievijas robežas posmu," sacīja Lukašenko.

Viņa vārdi ir pretrunā ar Krievijas diktatora Vladimira Putina teikto, ka uzbrucēji virzījās uz Ukrainu.

Kaut arī atbildību par teroraktu Piemaskavas koncertzālē uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts", uzreiz pēc uzbrukuma Krievijas propaganda centusies to saistīt ar Ukrainu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Sabiedrība VDD atkārtoti aicina iedzīvotājus neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmajās Lieldienu brīvdienās neceļot uz Krieviju vai Baltkrieviju un atgādina par augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem šo valstu teritorijā.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.