• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lukašenko: Piemaskavas terorakta rīkotāji mēģināja bēgt uz Baltkrieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:41, 26.03.2024


Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko apšaubījis Kremļa un Krievijas propagandas apgalvojumus, ka uzbrukumā Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall" iesaistītie cilvēki jau iepriekš gatavojušies atkāpties uz Ukrainu, paziņojot, ka viņi sākotnēji devušies uz Baltkrieviju.



"Viņi nevarēja iekļūt Baltkrievijā. Viņu kuratori saprata, ka nav iespējams iekļūt Baltkrievijā. Jo pirmajās minūtēs, tāpat kā Krievijā, daļa apgabalu pārgāja uz pastiprinātu drošības režīmu," pavēstīja Lukašenko.

Pēc viņa teiktā, tika iesaistīti Iekšlietu ministrijas spēki, uz ceļiem, tostarp ar Krieviju, tika izveidoti kontrolpunkti, tika iesaistīts VDK, Valsts robežkomiteja, dažas armijas daļas.

"Tāpēc viņi nekādā gadījumā nevarēja iekļūt Baltkrievijā. Viņi to redzēja. Tāpēc viņi pagriezās un devās uz Ukrainas-Krievijas robežas posmu," sacīja Lukašenko.

Viņa vārdi ir pretrunā ar Krievijas diktatora Vladimira Putina teikto, ka uzbrucēji virzījās uz Ukrainu.

Kaut arī atbildību par teroraktu Piemaskavas koncertzālē uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts", uzreiz pēc uzbrukuma Krievijas propaganda centusies to saistīt ar Ukrainu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievijā uz nāvi notiesāts vācietis

Minska ar Berlīni veic "konsultācijas" par Vācijas pilsoņa likteni, kam jūnijā Baltkrievijā ticis piespriests nāvessods, sestdien paziņojusi Baltkrievijas Ārlietu ministrija.

Sabiedrība airBaltic lidmašīna naktī uz trešdienu ielidojusi Baltkrievijas gaisa telpā

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kas bija ceļā no Rīgas uz Prištinu Kosovā, naktī uz trešdienu, 17.jūliju, uz īsu brīdi ielidoja Baltkrievijas gaisa telpā, apstiprināja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts.

Sabiedrība Ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli turpmāk nevarēs iebraukt Latvijā

No šodienas plkst.00.01 personām ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - vieglajām pasažieru automašīnām - liegts iebraukt Eiropas Savienībā (ES) caur Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietām, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Sabiedrība Latvijā plāno liegt uzturēties arī Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Tieslietu ministrija (TM) šobrīd izstrādā un iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektu, lai liegtu Latvijā uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, tostarp šķērsot ar šādām automašīnām valsts robežu tranzītā. Jau pašlaik līdzīgs regulējums ieviests attiecībā uz Krievijā reģistrētām automašīnām.