• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:55, 29.02.2024


Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.



Pērn stājās spēkā parlamenta pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka no februāra vidus ir aizliegts Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Likums nosaka, ka, ja transportlīdzeklis nav reģistrēts Latvijā un tiek konstatēta tā neatļauta izmantošana ceļu satiksmē, transportlīdzekli konfiscē un nodod Ukrainai.

NA deputāti rosina, lai uz Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem tiktu attiecināti tādi pat nosacījumi, kā uz Krievijas transportlīdzekļiem, jo pretējā gadījumā transportlīdzekļus ar Krievijas numuriem var pārreģistrēt Baltkrievijā un tie varētu atgriezties Latvijas satiksmē.

Opozīcijas spēka piedāvātie grozījumi paredz, ka transportlīdzeklim ar Baltkrievijas numuriem jāpamet Latvijas teritorija vai jāpārreģistrē tie Latvijā trīs mēnešu laikā no likuma stāšanās spēkā. Tāpat grozījumi nosaka, ka par Baltkrievijā reģistrēta transportlīdzekļa neatļautu izmantošanu varētu sodīt ar naudas sodu no 750 līdz 2000 eiro, kā arī transportlīdzeklis tiktu konfiscēts.

NA ieskatā, tas novērstu iespēju izvairīties no atbildības par veiktajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, neapmaksātām autostāvvietām, piedalīšanos satiksmē ar auto Eiropas standartiem neatbilstošā tehniskā stāvoklī un citiem līdzīgiem pārkāpumiem, par kuriem šobrīd nav iespējams iekasēt sodus.

Tāpat NA piedāvā padarīt bargākas arī jau esošās normas, jo patlaban policija nevar konfiscēt transportlīdzekli, ja tas tobrīd neatrodas satiksmē, bet, piemēram, stāv stāvvietā. Tāpēc opozīcijas deputāti rosina noteikt, ka transportlīdzekļus ar Krievijas un Baltkrievijas numuriem varētu konfiscēt arī tad, ja tie neatrodas satiksmē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā reģistrēto jauno elektroauto skaits pērn pieaudzis par 52,1%

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 1624 jauni elektroauto, kas ir par 52,1% vairāk nekā 2022.gadā, informē Auto asociācijas pārstāvji.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Pasaule Parīzieši referendumā atbalsta stāvvietu maksu celšanu apvidus auto

Parīzes iedzīvotāji referendumā svētdien nobalsoja par stāvvietu maksu trīskāršošanu pilsētas apvidus automobiļiem.

Pasaule Parīzē notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu džipiem

Parīzē šodien notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu apvidus automobiļiem.