ES paplašinās sankcijas pret Lukašenko režīmu

Pasaule
LETA 18:01, 16.12.2020 0

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu sūtņi trešdien vienojušies piemērot ekonomiskās sankcijas vēl 29 Baltkrievijas pilsoņiem un septiņām organizācijām par saistību ar pēcvēlēšanu protestu apspiešanu, ziņo diplomāti.

 
Foto:

Sankciju saraksts tiks publiskots ceturtdien ES oficiālajā administratīvajā vēstnesī. Pagaidām nav zināmi to personu vārdi, kas iekļauti sarakstā.

Šīm personām un organizācijām tiks iesaldēti līdzekļi ES un netiks izsniegtas vīzas ieceļošanai ES.

Šī būs jau trešā sankciju kārta, ko ES piemērojusi Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmam.

Lukašenko, viņa dēls un vairāk nekā 50 Baltkrievijas amatpersonas jau atrodas ES "melnajā sarakstā".

ES ir pastiprinājusi savas sankcijas pret Lukašenko režīmu, kas turpina apspiest protestus, aizturot un iebiedējot aktīvistus.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Baltkrievija ir paziņojusi, ka no svētdienas slēgs zemes robežas, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, bet opozīcija bažījas, ka tas tiek darīts, lai efektīvāk apspiestu disidentus.

Baltkrievijas pilsoņiem un ārvalstu pilsoņiem, kam ir pagaidu vai pastāvīgas uzturēšanās atļaujas, būs aizliegts izbraukt no valsts.

Sākoties protestu apspiešanai, vairāki Baltkrievijas opozīcijas aktīvisti aizbēga uz Eiropas Savienību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Sabiedrība VDD atkārtoti aicina iedzīvotājus neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmajās Lieldienu brīvdienās neceļot uz Krieviju vai Baltkrieviju un atgādina par augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem šo valstu teritorijā.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Sabiedrība Vāc parakstus par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju.

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.